StoryEditorOCM
Nogomet1. KOLO |

POČELA PRVA ŽUPANIJSKA LIGA Kakav početak - tri puta po 6:2, dva puta po 2:0, a u Vela Luci bez pogodaka, tko je jedini pogodio tri puta?

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2020. - 19:15
Ovo se ne pamti - u tri utakmice po osam pogodaka, i sve tri su završile istim rezultatom, pobjedama domaćina sa 6:2! Konavljanin je tim rezultatomn dobio Maestral, ONK Metković bio uspješniji od Jadrana iz Smokvice, a Orebić od Sokola.

U Metkoviću Roko Brečić je pogađao za domaćina u 15. i 23. minuti za 2:0, nakon toga Antonio Pecotić za goste u 29. minuti. Još jednom isto nakon toga - dva pogotka domaćina (Josip Plečaš u 34. i Stipan Marević u 37. minutia), a jedan gostiju (Ivan Tomić u 38. minuti). U nastavku još dva pogotka domaćina (drugi put Josip Plečaš, te prvi put Stipe Mioč, koji je ušao s klupe).

Na Šupjaci 1:1 prvo poluvrijeme, i to su oba pogotka postignuta iz kaznenog udarca, i oba su realizirali igrači s brojem 10 na dresu (Davorin Krešić u 16. minuti za domaćina, a Ivan Šutalo u 38. minuti za goste). Maestral je poveo u prvoj minuti nastavka (opet Ivan Šutalo, ali sad iz igre), a nakon toga kreće momčad trenera Maria Matića, i to je prvo krenulo Paula Opušića, koji je u 57. minuti pogotkom potpisao izjednačenja, a u 65. minuti vodstvo 3:2, koje je dvije minute poslije 'podebljao' Krešić svojim drugim pogotkom. Do kraja se još dva puta radovao domaćin: Ermin Krvavac je pogodio mrežu momčadi iz Krvavca u 78. minuti, a konačni rezultat postavio Marko Trtoman u 84. minuti.

U Orebiću 3:0 za domaćina protiv Sokola nakon pola sata igre (Vladimir Ravlić u 4., Ivan Kordić u 25. iz kaznenog udarca, te Hrvoje Rikalo u 30. minuti). Zatim dva pogotka gostiju (Nikša Đurić u 35. minuti, te Nikša Dragić u 55. minuti). Potom dva nova pogotka Ivana Kordića, ukupno tri, a na kraju je za 6:2 pogodio u 89. minuti Ivan Roso. U 20. minuti isključeni su trener Orebića Zoran Slišković, te igrač gostiju Luka Fiorović. Naime, Ivanu Kordiću je obranio kazneni udarac Đuro Delija, vratar Sokola, a kako je isti prijevremeno napustio gol crtu, što je sugerirao pomoćni sudac, glavni je odlučio ponoviti kazneni udarac, i tad je bilo svega i svačega na Trstenici, a u tom 'neredu' sudjelovale su obje momčadi. Nakon što se sve smirilo, Slišković napustio klupu, a Fiorović teren, Ivan Kordić je bio uspješan s bijele točke, te je pogodio za vodstvo 2:0 Orebića.

Zatim, dvije utakmice po 2:0, ali ne obje za domaćina. Jednu je dobio gost, i to derbi kola u Kominu: Gusar - Croatia 0:2. Momčad trenera Frane Lojića je jedini gost koji je ostvario pun pogodak na startu sezone. Oba pogotka za momčad iz Gabrila postigao je Borna Tikvica. Prvi u 59., a drugi u 75. minuti. 

image
Prva ŽNL, 1. kolo, sezona 2020./21., Komin: Gusar - Croatia Gabrili 0:2 foto: Tonči Vlašić

image
Prva ŽNL, 1. kolo, sezona 2020./21., Komin: Gusar - Croatia Gabrili 0:2 foto: Tonči Vlašić

image
Prva ŽNL, 1. kolo, sezona 2020./21., Komin: Gusar - Croatia Gabrili 0:2 foto: Tonči Vlašić


Slaven je domaćin koji je slavio s 2:0, a dobio je Žrnovo. Na Grudi je prvi mrežu momčadi trenera Nikše Skokandića pogodio Đuro Trković u 28. minuti, a za 2:0 Ivo Mostahinić u 58. minuti.

Utakmica s kojom je otvoreno prvenstvo, koja je počela pola sata prije ostalih, završila je bez pogodaka. U Vela Luci Hajduk 1932. - Župa dubrovačka 0:0.  

SEMAFOR
Rezultati 1. kola, nedjelja, 20. rujna, Komin:
Gusar – Croatia 0:2, Čilipi: Konavljanin – Maestral 6:2, Gruda: Slaven – Žrnovo 2:0, Metković: ONK Metković – Jadran Smokvica 6:2, Vela Luka: Hajduk 1932. – Župa dubrovačka 0:0, Orebić: Orebić – Sokol 6:2.

Raspored 2. kola, nedjelja, 27. rujna, Dubravka: Sokol – Gusar, Komin: Maestral – Croatia, Čibača: Župa dubrovačka – Orebić, Smokvica: Jadran - Hajduk 1932., Žrnovo: Žrnovo - ONK Metković, Čilipi: Konavljanin - Slaven.
30. travanj 2024 11:49