StoryEditorOCM
NogometNAŠ MALI ‘VATRENI‘

Opet se istaknuo u dresu reprezentacije topnik iz Župe dubrovačke, kojem je uzor Luka Modrić!

Piše Tonči Vlašić
26. ožujka 2024. - 21:10
Frano Vlašić, nogometaš iz Župe dubrovačke, član Slaven Belupa i U18 reprezentacije HrvatskeTonči Vlašić/

Protiv Saudijske Arabije je igrao drugo poluvrijeme, protiv Finska te danas Švicarske prvo. Hrvatski izbornik Sergej Milivojević je pozvao za tri provjere, petak, 22. ožujka - nedjelja, 24. ožujka - utorak, 26. ožujka, dvadeset i dva igrača, svatko je dobio po jedno poluvrijeme.

Frano Vlašić je bio strijelac protiv Saudijske Arabije u Maksimiru (prvi pogodak u 3:0 pobjedi) i Finske na Krimeji (pogodak za 1:1 u remiju 2:2), dok je sad na Kantridi asistirao Filipu Živkoviću za 1:1 u porazu 1:2 od Švicarske.

Drugo poluvrijeme protiv Saudijske Arabije U18 reprezentacija Hrvatske je dobila s 3:0, protiv Finske i Švicarske nakon prvih 45 minuta je bilo 1:1. Dva pogotka i asistencija u tri nastupa, u tri poluvremena. Istaknuo se 18-godišnji nogometaš iz Župe dubrovačke, danas član juniorske momčadi Slaven Belupa, kojem je ovo bio peti nastup u dresu ‘Vatrenih’.

Prva dva je upisao igrajući za U17 reprezentaciju protiv Crne Gore. U debiju je bio strijelac u 2:0 pobjedi, a i u drugoj utakmici s njim u sastavu je Hrvatska ostvarila pobjedu (3:1).

PRILIKA ZA TROFEJ

Vlašić je s juniorima Slaven Belupa izborio polufinale Kupa Hrvatske, u četvrtfinalu dobio Hajduka u Poljudu s 2:1. Sad ga čeka u polufinalu Dugopolje, koje je pobjedom 4:3 izbacilo Rijeku. Budući je domaćin, ima priliku izboriti veliko finale, a u njemu će na pobjednika Osijek - Velika Gorica.

Podsjetnik, Vlašić, koji je rođen 25. veljače 2006. godine, sa sedam godina je počeo trenirati nogomet, i to u Nogometnom klubu Župa dubrovačka. Potom bio član Nogometne akademije Libertas, a nakon toga GOŠK Dubrovnik 1919.

Njegova pozicija je vezni, desno krilo. Luka Modrić mu je uzor. U Župi dubrovačkoj trenirali su ga Mladen Nikolić, Ivica Karabogdan Miran Miloslavić, u Nogometnoj akademiji Libertas Ivica Cumeljan, a u GOŠK Dubrovnika 1919. Oliver Kljajić. Tjelesnu pripremu je znao raditi s Deanom Kontićem. 

image

Frano Vlašić dok je igrao za pionire GOŠK Dubrovnik 1919.

Tonči Vlašić/

Bio je prvi topnik dubrovačkog sastava u drugom razredu. Hasan Kacić ga je uvrstio krajem 2019. godine u selekciju Nogometnog centra Dubrovnik – Župa dubrovačka - Konavle, a profesor Jozo Bebić izabrao u selekciju Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije. Bio je potom na okupljanju gdje su se našle selekcije sve četiri najjužnije hrvatske županije. Na kraju se njegovo ime našlo i na popisu deset igrača, kojima se priključilo isto toliko igrača splitskog Hajduka, a koji su na kraju predstavljali Nogometno središte Split na okupljanju u Medulinu za igrače do 14 godina.

Središte Split je slavilo, a Frano je bio jedini nogometaš iz Dubrovačko-neretvanske županije koji je sudjelovao u tom uspjehu. Sve to nije promaknulo prvoligašima. Priliku je dobio u Sesvetama. Bio jedan od najboljih strijelaca Prve hrvatske lige kadeta. Potom je stigao poziv iz Koprivnice...

Naravno, sve to nije promaknulo izbornicima. Tri pogotka i asistencija krilnog napadača iz Župe dubrovačke u pet utakmica za male ‘Vatrene‘!

26. travanj 2024 01:46