StoryEditorOCM
NogometŽUPLJANIN MALI ‘VATRENI‘

Nakon plasmana u polufinale Kupa, iznenađenja sa Slaven Belupom u Poljudu, Frano Vlašić opet u dresu hrvatske reprezentacije

Piše Tonči Vlašić
21. ožujka 2024. - 10:19

Okupit će se U18 reprezentacija Hrvatske ovog četvrtka u Maksimiru. Potom će krenuti za Poreč. Tamo će odigrati tri utakmice. Prva već sutra protiv Saudijske Arabije, pa 48 sati poslije, u nedjelju, 24. ožujka, igra protiv Finske, te na kraju, u utorak, 26. ožujka, protiv Švicarske

Petar Krpan, glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza, potpisao je pozive. Jedan od njih je stigao na adresu Nogometnog kluba Slaven Belupo, točnije, Frana Vlašića, malog iz Župe dubrovačke. 

Vlašić je karijeru počeo u Župi dubrovačkoj, igrao i za Nogometnu akademiju Libertas, te potom za pionire GOŠK Dubrovnik 1919. u drugom razredu gdje je bio jedan od najboljih strijelaca. Potom je preselio u prvoligaša Sesvete, te u prvom dijelu sezone 2022./23. bio odličan u dresu kadetske momčadi, sa 14 pogodaka prvi topnik lige.

Nakon toga, početkom prošle godine, postao je članom prvoligaša iz Koprivnice. Nastupa za juniorsku momčad, koja je iznenadila prije neki dan usred Splita s 2:1 Hajduka te izborila polufinale Kupa Hrvatske, a koja je u sredini prvenstvene tablice Prve juniorske lige. Nekoliko puta je bio u zapisniku utakmice prve momčadi, prošle sezone je upisao debi u Supersport HNL-u. Ušao je u završnici utakmice kod Lokomotive u Kranjčevićevoj. 

Nije prvi put kako je Vlašić u reprezentaciji. Do sad je upiisao dva nastupa za U17 reprezentaciju Hrvatske za koju je u debiju postigao pogodak u 2:0 pobjedi protiv Crne Gore.

26. travanj 2024 01:12