StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

MLAĐI UZRASTI DRUGA NL - SREDIŠTE SPLIT Jednu u Pločama dobio Jadran LP, a jednu NA Konavle; Župa dubrovačka bez boda...

7. rujna 2019. - 17:05
Počelo je natjecanje u Drugoj hrvatskoj ligi – središte Split za pionire (U14) i kadete (U16). U uzrastu pionira Nogometna akademija Konavle, koja igra pod imenom Konavljanin, s 2:1 dobila je u Pločama Jadran Luka Ploče. Povela je pogotkom Iva Županovića u 45. minuti. Tri minute poslije domaćin je izjednačio pogotkom Silvia Kavelja, a pobjedu pionirima Konavljanima, koje vodi Dean Delevski, donio je Luka Janković u 57. minuti. Župa dubrovačka, koja je također, kao i Konavljanin (NA Konavle), debitant u ovom rangu natjecanja, poražena je u Kaštel Gomilici od domaćeg GOŠK-a s 1:0. Domaćin je do pobjede stigao pogotkom u 5. minuti utakmice.

U uzrastu kadeta Jadran Luka Ploče je na svom terenu s 3:0 dobio Konavljanin, dok je Župa dubrovačka poražena 5:0 od GOŠK-a u Kaštel Gomilici. U Pločama Jadran Luka Ploče je do pobjede protiv Konavljanina stigao pogotcima igrača s klupe, koji su ušli u nastavku utakmice: Duje Žderića u 60. i 71. minuti te Stipe Kužića u 80. minuti.

U 2. kolu, 14. rujna, Župa dubrovačka dočekuje Vodice, Konavljanin je domaćin Kamenu iz Ivanbegovine, a Jadran Luka Ploče je gost Velebita u Benkovcu.
 
U uzrastu mlađih pionira i juniora u Drugoj hrvatskoj ligi – središte Split nastupaju Neretvanac iz Opuzena, Neretva iz Metkovića te Jadran Luka Ploče. Utakmice 1. kola igraju se u nedjelju, 8. rujna: Neretvanac dočekuje Kamen, a u Metkoviću igraju Neretva i Jadran Luka Ploče. 

GOŠK Dubrovnik 1919.
je jedini iz Dubrovačko-neretvanske županije koji u sve četiri uzrasne kategorije nastupa u Prvoj hrvatskoj ligi – središte Split (mlađi pioniri, pioniri, kadeti i juniori), dok je u konkurenciji pionira i kadeta u prvom razredu Središta Split iz naše županije još Neretva iz Metkovića.
28. travanj 2024 05:08