StoryEditorOCM

Igrala se 74. minuta u Maksimiru. Legendarni Popaj, Konavljanin Zvonimir Deranja pao na četvrto mjesto. Kriv je Marko Livaja!

Piše Tonči Vlašić
21. srpnja 2023. - 23:06

Zvonimir Deranja je dugo, dugo bio treći strijelac Hajduka u HNL-u svih vremena. Još tamo od 2006. godine. Krajem prošle sezone se s njim izjednačio Marko Livaja, koji je sad pogotkom u Maksimiru, na startu nove sezone, velikoj pobjedi Hajduka protiv Dinama (Livaja je izjednačio na 1:1, finulo je 2:1), pretekao Konavljanina, legendarnog ‘Popaja’, kako ga od milja svi zovu, a koji je u ‘bilom’ dresu postigao 53 pogotka u HNL-u.

Uspješniji od Livaje i Deranje su samo Tomislav Erceg i Mijo Caktaš. Obojica su u HNL-u postigli po 81 pogodak. Livaja sad 54. 

Inače, Deranja je ukupno bijeli dres, uključujući prijateljske utakmice, nosio 276 puta i postigao više od stotinu pogodaka, točno 105. Najvažnije, osvojio je Deranja s Hajdukom četiri trofeja. Dva puta Kup Hrvatske, kao Livaja, ali i dva naslova prvaka Hrvatske. Taj trofej aktualni kapetan Hajduka još nema. Nada se kako će ga osvojiti ove sezone. 

DERANJA, MILADIN I LEKO

Marsonia - Hajduk 0:5 prije 23 godine u HNL-u. Izdvojili smo tu prvenstvenu utakmicu jer su strijelci između ostalog bili Darko Miladin, Zvonimir Deranja i sadašnji trener Hajduka Ivan Leko.

02. svibanj 2024 01:35