StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Livaja pogodak posvetio pokojnom ocu, Dalić istaknuo: ‘Može govoriti tko što hoće, no Modrić, Kovačić i Brozović najbolji je vezni red na svijetu!‘

Piše Tonči Vlašić
27. studenog 2022. - 21:45

Ispunili smo sve zadatke i zasluženo pobijedili. Svaka ekipa ima kikseve, svatko može zabiti gol kao što je njima ušao onaj prvi, ali ova je momčad pokazala karakter i vratili smo se. Ovaj gol posvećujem svom pokojnom ocu. Kad si dijete, maštaš o ovome i maštaš o takvoj velikoj pozornici. Bio sam jako vezan za njega, značio mi je puno, ali to je trenutak u životu kad shvatiš da moraš dalje - rekao je Marko Livaja, strijelac pogotka za vodstvo ‘Vatrenih‘ 2:1.

Markov otac, Milan Livaja, poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila krajem kolovoza u Kaštelima.

- Prvih pet minuta, težak početak, ali pokazali smo ono što Hrvatska uvijek pokazuje. Vratili smo se i dominantno pobijedili. Međutim, ne trebamo se previše veseliti, treba biti oprezan, no mislim da prolazimo grupu. Ne daju se dva gola svaki dan, moram zahvaliti svim navijačima i svim suigračima na podršci, sretni smo i idemo dalje - naglasio je naš dvostruki strijelac, Andrej Kramarić, koji je izjednačio na 1:1, te pogodio za 3:1. 

Metkovac Bruno Petković je ušao u nastavku, te doprinio četvrtom pogiotku Hrvatske.

- Nikad nismo sumnjali u sebe, puno smo toga napravili u zadnje vrijeme, imamo veliko samopouzdanje... Gledamo samo sebe, Belgija je teška, ali sigurni smo u svoje mogućnosti i ako budemo pravi ne moramo se bojati - istaknuo je Petković. 

Zlatko Dalić je došao na konferenciju za novinare sretan. To jnije skrivao. 

- Prvo bih čestitao dečkima. Gubiš od početka od takve ekipe koju to dodatno napali... A moji se momci uspiju vratiti - to mogu samo velike momčadi. Njih odlikuje jedna vjera i jedan veliki karakter. Hrvatska je pokazala kvalitetu, ali nećemo se uzdići i idemo pokazati da možemo proći dalje. Mi smo se dosta borili da se vratimo u utakmicu, tražili smo od Perišića i Kramarića da se vrate u širinu... - rekao je naš izbornik, te nastavio: 

- Ali moram istaknuti - može govoriti tko što hoće, no Modrić, Kovačić i Brozović najbolji je vezni red na svijetu. Imamo sjajne individualce u napadu, stavili smo Marka (Livaju op. a.) koji je to izvrsno iskoristio. Na kraju je Petković ušao jer je smireniji, Budimir je agresivniji. A Krama, što da kažem... Znamo se dugo, on i ja smo riješili tu stvar hoće li on igrati 15 centimetara lijevo ili desno, on šuti i radi svoje, to mu se vratilo. Mi smo pratili Maroko, znali smo što mogu. Sjajna su ekipa, a mi nismo ništa riješili. Moramo ići na pobjedu protiv sjajne Belgije, bit će teško, ali moramo tražiti tri boda. Ja mislim da Hrvatska to može. Neću govoriti o velikoj sreći ili velikoj euforiji, to je tako pa što bude.

Hrvatska - Belgija igraju u četvrtak, 1. prosinca, od 16 sati po hrvatskom vremenu. 

27. travanj 2024 18:56