StoryEditorOCM
NogometPJESMA U PLOČAMA, SLAVI SE PLASMAN U OSMINU FINALA KUPA HRVATSKE

Jadran protiv Belišća osigurao da mu Kuqi dođe Hajduk!

Piše Tonči Vlašić
27. rujna 2023. - 17:27

ŠESNAESTINA FINALA KUPA

Jadran Luka Ploče – Belišće 2:1

PLOČE Igralište Jadranovo. Gledatelja 500. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg), pomoćnici: Kristijan Kuduz (Vrlika) i Dujo Sarić (Prugovo). Delegat: Jakov Juretić (Split).

Strijelci: 1:0 Šujić (6), 2:0 Kuqi (13), 2:1 Gvozdenović (90+4)

JADRAN LUKA PLOČE: Pršlja, Krešić (od 86. Martić), Taslak, Raguž (od 77. Manenica), Medić (od 77. Galić), I. Čepo, Kuqi (od 86. Škorlić), N. Čepo (od 62. Listar), Šujić, Rodin, Glavina. Trener: Mišo Krstičević, pomoćnik: Darko Cvijanović.

BELIŠĆE: Marcić, Seck (od 70. Katić), Grgić (od 46. Anočić), Vuksan, Matasović, Bogdanović (od 46. Vrdoljak), Stojanac, Dubravac (od 73. Polanec), Jerbić (od 46. Almeida), Poljak, Gvozdenović. Trener: Miroslav Matoković.

Plavi barjak sada dižen, zlatnim slovin lipo piše, ti si biser šta ne gubi sjaj, ka mali san te voli, volin te i sad, sada pivan na sav glas, Jadran Ploče volin ja - zaorilo se s razglasa kad je sudac Mateo Erceg iz Pristega označio kraj utakmice u kojoj je Jadran Luka Ploče dobio Belišće. Slavi se u Pločama plasman u osminu finala Kupa Hrvatske, slavi se i dolazak Hajduka na Jadranovo. ‘Bijeli‘ su idući suparnik. 

Izborio je Jadran najveću utakmicu u svojoj povijesti. Nema dileme kako će, zadnjeg dana listopada, ili prvog li drugog studenog, kad se već dogovori da se igra utakmica, svi putevi voditi put Ploča. Već se smišlja gdje montirati dodatne tribine jer, to je sigurno, interes za tu utakmicu će biti velik. Rekord će pasti.

Mišo Krstičević, legenda Ploča, strijelac posljednjeg pogotka na Starom placu za Hajduka, razvukao je nakon utakmice osmijeh, i ne samo on. Jadran Luka Ploče je lider trećeg razreda, a Belišće je u tom istom razredu na predzadnjem mjestu. Plus, igrao je kod kuće. Imao je imperativ pobjede. Te nije bilo lako, a nitko u Pločama nije želio propustiti veliku priliku i osigurati ogled u osmini finala kupa protiv velikana. 

Prvi napad domaćih je bio opasan. Potegao je s vrha kaznenog prostora Ivano Čepo. Dvije minute poslije Karlo Taslak je najviši u skoku, ali istaknuo se opet Marin Marcić na vratima Belišća. I onda treća prilika - treća sreća - 1:0 Goran Šujić je primao čestitke, a s razglasa se zaorilo prvi put: Moj lipi Jadrane!

image

Jadran Luka Ploče je protiv Belišća poveo već u 6. minuti (Šujić prima čestitke)

Tonči Vlašić

Potom se pljeskalo kako je Ivano Čepo izbacio u priliku Frana Medića, ali istaknuo se još jednom vratar Belišća. 

Jadran je prije četiri dana u prvenstvu dobio Kustošiju, ostvario i treću pobjedu kod kuće ove sezone, i nema tko nije istaknuo kako nije imao loših minuta, kako je odigrao čitavu utakmicu u visokom ritmu, te kako je trebao slaviti uvjerljivije.

Protiv Belišća vrlo brzo je stigao do 2:0. Strijelac je bio Jozef Kuqi, ali nakon toga, a do kraja prvog poluvremena, ‘Plavi‘ nisu uspjeli još jednom prevariti Marcića, a imali su prilika i za više puta. Baš su ih imali. Nakon pola sata igre povukli su kontru - tri na jedan. Uf, kako je, nakon što je to propušteno, skočio Krstičević s klupe, k‘o oparen, ali je odmah nastavio s podrškom svojim igračima: ‘Idemo, idemo po treći pogodak. Ajmo!‘

Nastavio je Jadran, kako je tražio trener. Prilika za priliko, i svaki put kad su mnogi već vidjeli i treći put loptu u mreži gostiju - Marcić. 

image

Šesnaestina finala Kupa Hrvatske, Ploče: Jadran LP - Belišće 2:1

Tonči Vlašić

- Trebalo je biti 5:0. Najmanje - čulo se s klupe Jadrana nakon prvog poluvremena. 

U drugom je Jadran stao, nije letio terenom kao prvo poluvrijeme, iako je imao opet prilika. Osjetilo je to Belišće. Krenulo je prema golu domaćina, i uspjelo - ali u zadnjim trenucima utakmice, u sudačkoj nadoknadi je postiglo vogodak. Vremena za oteti Jadranu iz ruku Hajduka više nije bilo. 

Najdraži gost, kako ističe Krstičević, stiže u Ploče. Bit će festa. 

‘Plavi‘ izjednačili na 1:1

Jadran Luka Ploče - Belišće 1:1 u Kupu. Prije četiri godine, u Belišću, u šesnaestini finala bez pogodaka nakon 90 minuta igre, te su penali odlučivali tko će dalje. Tad je Belišće bilo uspješnije - 4:2 - te je prošlo dalje. 

Sad slave ‘Plavi‘, koji su drugi put u povijesti u osmini finala. Prvi put su to uspjeli 2018. godine. Tad su osminu finala igrali u gostima. Zaustavio ih je Vinogradar s 4:2. 

Ovaj put su domaćini u osmini finala, a suparnik branitelj naslova i lider HNL-a, splitski Hajduk

27. travanj 2024 09:10