StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

Iza Vage se ‘vaga‘ tko će sutra u ždrijebu polufinala ‘plesat‘ skupa s Jadranom iz Smokvice, Faraonom iz Trpnja i GOŠK Dubrovnikom 1919.

Piše Tonči Vlašić
13. travnja 2022. - 09:05

Čije će se ime naći u posljednjoj, četvrtoj kuglici na ždrijebu polufinala Županijskog nogometnog kupa, koji će se održati u četvrtak, 14. travnja, na igralištu Lapad, Neretve ili Jadran Luka Ploče? Finale Nogometnog centra Dolina Neretve igra se ove srijede, 13. travnja, u Metkoviću Iza Vage od 16.30 sati. Bude li nakon 90 minuta igre bez pobjednika, odlučit će penali.

Tri kuglice su već pune. U njima su imena Jadran 1929. iz Smokvice, pobjednika Nogometnog centra Korčula – Lastovo, zatim Faraona, pobjednika Nogometnog centra Pelješac, te GOŠK Dubrovnik 1919., koji je otišao do kraja u Nogometnom centru Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle.

Neven Tomičić, povjerenik natjecanja, već je odredio kad će se igrati polufinala – srijeda, 4. svibnja, od 17 sati. I u polufinalu odlučuje jedna utakmica. Nema nositelja, ne vrijedi pravilo da je klub iz nižeg ranga domaćin, a što igra kad je riječ o finalu.

Naslov pobjednika je branio Neretvanac, koji je u polufinalu Nogometnog centra Dolina Neretve poražen u Pločama od Jadran Luka Ploče na penale. Bez pogodaka u 90 minuta, nakon penala 4:3 za domaćina.

image

Startnih jedanaest Neretve, koja je u polufinalu NC Dolina Neretve dobila kao gost ONK Metković

Tonči Vlašić
image

Županijski kup, polufinale NC Dolina Neretve, Ploče: Jadran LP - Neretvanac 0:0/penali 4:3

Tonči Vlašić
image

Startnih jedanaest Jadran Luka PLoče, koja je u polufinalu NC Dolina Neretve dobila kao domaćin Neretvanac

Tonči Vlašić

AUTOGOL

Ove sezone za bodove u južnoj skupini Treće hrvatske lige Neretva je dobila Jadran Luka Ploče, i to s 1:0 usred Ploča. Bilo je to u 11. kolu, utakmica je odigrana 23. listopada 2021. godine. Odlučena je autogolom Stipe Nikolca u 33. minuti. 

Zanimljivo, u razmaku od sedam dana dva puta će Iza Vage igrati Neretva i Jadran Luka Ploče. Naime, u srijedu, 20. travnja, suparnici su u 28. kolu Treće HNL - jug.

27. travanj 2024 19:33