StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Hrvatska? Trudimo se da i mi budemo takvi. Halilhodžić? Nisam se čuo s njim, a ne znam da je nekome čestitao. Utakmica za broncu? Borit ćemo se do zadnjeg daha!

Piše Tonči Vlašić
16. prosinca 2022. - 10:53

Znali smo da ćemo biti jjedna od najboljih reprezentacija prvenstva, a dosta ljudi je reklo kako će tu biti i Hrvatska jer ima kontinuitet dobrih rezultata, snagu, kvalitetu. Uoči prve utakmice Hrvatska je protiv nas bila favorit. Ovo će biti drugačija utakmica. Zavrijedili smo poštovanje svih nakon svih ovih utakmica koje smo odigrali u Kataru. Poštujemo Modrića i njegove ambicije da reprezentativnu karijeru zaključi medaljom - rekao je marokanski izbornik Walid Regragui. 

- Nije isto biti treći ili četvrti - dodao je, te potvrdio kako sad najviše razmišlja kojih jedanaest poslati na teren, kako sastaviti prvih jedanaest jer ima problema s ozljedama.

- Do zadnjeg daha boriti ćemo se za treće mjesto – dodao je marokanski izbornik, kojem je osobno čestitao marokanski kralj. Naravno, nije mogla konferencija za novinare proći bez osvrta na polufinalni sraz s Francuskom s naglaskom na suđenje. Maroko se žalio na suđenje FIFA-i. Dva penala nam nisu dosudili - rekli su nakon analize utakmice. 

- Jesmo li imali pravo na penal, bi li to napravilo razliku, ne znamo sada. Znam da su se i Francuzi žalili i na utakmicu s Tunisom. Sve je fer u ratu i ljubavi. Znam da smo zakinuti za penal. Želimo popraviti naš FIFA rejting, a onda na idućem SP-u možda budemo i prvi. Nije ludo sanjati. Što se tiče momčadi, nažalost, izgubili smo kapetana Saissa. Nekoliko je ozlijeđenih igrača, ali svi oni žele igrati. Nećemo riskirati s ozlijeđenima, pogotovo ne sa Saissaom.

image

Napadač marokanske reprezentacije Zakaria Aboukhlal na konferenciji za medije u Qatar National Convenction Centru

Tom Dubravec/Croipix

Potom pitanje, ne za izbornika: Je li vama ili bilo kome iz reprezentacije Maroka čestitao na uspjesima Vahid Halilhodžić, vaš prethodnik koji je izborio plasman na SP, a smijenjen je nekoliko mjeseci uoči početka prvenstva?

- Nisam se čuo s njim, a ne znam da je nekome čestitao – rekao je Zakaria Aboukhlal, napadač Maroka, član francuskog Toulousea, koji je bio s izbornikom pred novinarima. Zatim je isti upitan: Kakva je razlika ovog Maroka u odnosu na onaj Halilhodžićev?

- Svi su mogli vidjeti kako smo igrali taktički. Zatim, vidi se i razlika kako igrači dolaze u reprezentaciju. Svi smo sretni s (n)ovim izbornikom. Tu ću stati s komentarom – rekao je Aboukhlal.

O za kraj Regragui o Hrvatskoj.

- Imam veliko poštovanje prema Hrvatskoj. To je zemlja sa samo četiri milijuna stanovnika, a ima ogroman talent, duh zajedništva. Trudimo se da i mi budemo takvi. Imamo deset puta više stanovništva. Hrvati imaju odličan mentalni sklop, klupski nogomet. Njihovi igrači igraju u najboljim svjetskim klubovima. Sutra ćemo vidjet jesmo li napredovali u odnosu na prvu utakmicu. Modrić je bio fantastičan u toj prvoj našoj utakmici. Njegova izvedba je bila monumentalna. On je zbilja pobjednik – naglasio je Regragui.

image

Walid Regragui

Karim Jaafar/Afp

Hrvatska i Maroko igraju u subotu, 17. prosinca, od 16 sati po hrvatskom vremenu.

28. travanj 2024 15:22