StoryEditorOCM
NogometVELIKI MEĐUNARODNI NOGOMETNI TURNIR ZA MLAĐE UZRASTE

FOTO SLIKOVNICA 4. ZAGREB KID'S WINTER TROPHYJA Pjesma zlatnog DU Talenta (U-10), NA Libertas (U-15) na penale izgubila zlato, dok se Župa dubrovačka (U-8) vraća s broncom

15. prosinca 2019. - 21:07
Luka Ruso, Luka Nedoh, Dominik Pače, Vlaho Slade, Vlaho Matić, Antonio Cvjetović, Toni Čuić i Maroje Koprivica te trener Hrvoje Šimunović – to je momčad DU Talent, koja je osvojila 4. Zagreb Kid's Winter Trophy, međunarodni nogometni turnira u kategoriji dječaka rođenih 2010. godine i mlađih. U finalu turnira, koji je u uzrastu U-10 okupio 33 momčadi, dobili su s 3:0 vršnjake Nogometnog kluba Zagreb. Prije toga, nakon što su prošli skupinu i osminu finala, četvrtfinale protiv zadarskih Arbanasa i polufinale protiv Gorišnice iz Slovenije dobili su na penale. U polufinalu su izjednačili u posljednjoj sekundi utakmice, dok je Zagreb s 2:0 u prvom polufinalu dobio Nogometnu akademiju Libertas, koja je potom poražena i u utakmici za treće mjesto od Gorišnice.

Kako je DU Talent (U-10) izborio finale turnira, tako je Nogometna akademija Libertas izgubila finale od Dalmatinca Crno u kategoriji dječaka rođenih 2005. godine i mlađih (U-15). Vodila je s 1:0 sve do posljednje sekunde. Dalmatinac je tad izjednačio. NA Libertas je tvrdila kako je izjednačujućem pogotku prethodilo igranje rukom igrača Dalmatinca. Kako se suci nisu oglasili to je izazvalo buru prosvjeda dubrovačke momčadi, igrača, trenera i navijača. Na kraju, kad su se strasti smirile, pristupilo se odluci na penale nakon čega je Dalmatinac slavio, a Nogometna akademija Libertas tugovala, kako i ne bi kad je bila tako blizu naslovu pobjednika. Srebro u kategoriji U-15 pod vodstvom trenera Ivice Cumeljana u konkurenciji 20 momčadi osvojili su: Dario Perić, Lovro Duždević, Dominik Prkačin, Ivan Ćuić, Orsat Poša, Marko Đanović, Roko Mikulandra, Kristijan Sentić, Ivan Vareškić, Stijepo Zvono, Antun Poković i Lazar Bukejlović. Inače, ukupno tri momčadi Nogometne akademije Libertas su stigle do polufinala. Četvrti su u konkurenciji 14 momčadi bili juniori U19 (rođeni 2001. i mlađi).

I treći klub sa samog juga Hrvatske, koji je nastupio u Zagrebu, Župa dubrovačka, ne vraća se praznih ruku. Osvojila je broncu, i to u kategoriji dječaka do 8 godina u kojoj je igralo 18 momčadi. Uspjeh su pod vodstvom Dubravka Marinovića uz asistenciju trenera vratara Farisa Sarića izborili Ivano Zec, Miho Mišić, Milo Nardelli, Luka Vlašić, Toma Kaparić, Maro Tikvica, Stipe Meštrović, Jakov Bender, Ivica Barović i Jakov Šoštarić.

Dva igrača iz pobjedničkog sastava DU Talenta dobila su najvrijednija pojedinačka priznanja turnira: Luka Ruso je najbolji vratar turnira u uzrastu U-10 u kojem je Maroje Koprivica izabran za najboljeg igrača.

Nogometna akademija Libertas i Nogometni klub Župa dubrovačka na 4. Zagreb Kid's Winter Trophyju nastupili su s po šest momčadi, stigli su u Zagreb sa 72 igrača odnosno 70 igrača, dok je DU Talent igrao sa četiri momčadi i ukupno 39 igrača.

Ovogodišnji 4. Zagreb Kid's Winter Trophy okupio je oko 250 momčadi u jedanaest uzrasnih kategorija iz nekoliko država. Igralo se od 13. do 15. prosinca na šesnaest terena u dvoranama na nekoliko lokacija na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. 
25. travanj 2024 19:17