StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI NOGOMETNI KUP

FARAON DOČEKAO DVOJICU Očekivano u Blatu, iznenađenje u Gabrilima, čeka se četvrti

10. travnja 2019. - 21:02
BŠK Zmaj je dobio Žrnovo, a u Gabrilima je slavio gost. Konavljanin je iznenadio Croatiju te se sad znaju tri od četiri sudionika polufinala Županijskog nogometnog kupa. Treći je Faraon iz Trpnja koji je ranije, još 17. ožujka, u finalu skupine Pelješac kod kuće sa 4:1 dobio Rat iz Kune. Četvrtog, posljednjeg sudionika polufinala doznat ćemo kad se u srijedu, 17. travnja, odigra finale skupine Dolina Neretve u kojem se u Opuzenu sastaju Neretvanac i Jadran Luka Ploče. 

U finalu skupine Lastovo - Korčula BŠK Zmaj je bio uvjerljiv. Dobio je Žrnovo sa 4:0. Domaćin je poveo autogolom u 6. minuti. Vlastitu mrežu zatresao je nespretno Dean Gugić. U nastavku Mario Marić je u 54. minuti pogodio za 2:0. Tri minuta poslije drugog pogotka Ildar Klarić je strijelac za 3:0, a isti igrač je u 83. minuti pogodio za konačnih 4:0. Klarić je u igru ušao u 52. minuti. Inače, Žrnovo je trebalo biti domaćin, ali zbog lošeg vremena te loših uvjeta na terenu u Žrnovu, dogovorom dvaju klubova finale je prebačeno u Blato. Prethodno, BŠK Zmaj je bio slobodan u 1. kolu skupine, a potom je u 2. kolu, polufinalu skupine Lastovo - Korčula, dobio kod kuće Hajduk 1932. 

U Gabrilima, uvjeti za igru su također zbog lošeg vremena bili teški, Konavljanin je do pobjede i polufinala Županijskog kupa stigao pogotkom Nika Grbešića. Mreža domaćina, lidera Prve županijske lige, zatresla se u finalu skupine Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle u 17. minuti. Konavljanin je prethodno dobio kod kuće prvo Župu dubrovačku, a potom Slavena.  

Ždrijebom će se odlučiti parovi polufinala Županijskog kupa.
27. travanj 2024 16:02