StoryEditorOCM
NogometDANAŠNJE TOP TRI VIJESTI

Evo zašto će Modrić, Livaja i Jakirović puniti ovih dana stupce sportskih rubrika

Piše dv
21. kolovoza 2023. - 15:26

Luka Modrić ostaje kapetan hrvatske reprezentacije i igrat će za Vatrene na Euru 2024. godine, a Marko Livaja neće sudjelovati u novoj akciji hrvatske reprezentacije koja igra s Latvijom na Rujevici 8. rujna te gostuje u Jerevanu kod Armenije tri dana kasnije.

image

 Marko Livaja.

Zeljko Puhovski/Cropix

Glavne su to novosti s novog popisa hrvatskog izbornika Zlatka Dalića u nastavku kvalifikacija za EURO. Podsjetimo, Livaja je u lipnju vlastitom odlukom napustio kamp Vatrenih na Rujevici nakon što je na treningu trpio uvrede s tribina i zakačio se s navijačima te očito procijenio da nakon toga nije dobio dovoljno jaku podršku reprezentacije.

Nešto manje od tri mjeseca kasnije je izgleda ipak prerano da se zvijezda Hajduka vrati na lice mjesta u nacionalnom dresu, pogotovo što jedan dio navijača Rijeke ne zaboravlja što je sve Livaja tamo radio u bijelom dresu.

image

Zlatko Dalić

Ante Cizmic/

Izbornik je pozvao 23 igrača, kojima je pridodao i pet pretpoziva (Kotarski, Ćaleta-Car, Medić, Moro i Baturina).

Vatreni su u prva dva nastupa osvojili četiri boda remijem s Walesom i pobjedom nad Turskom, no kako su rivali u skupini odradili više utakmica na ljestvici su tek treći jer Turska ima devet bodova iz četiri utakmice, a Armenija je druga sa šest iz tri. Dva najbolja idu na EP, s dvije pobjede napravili bi u sljedećim danima veliki posao.

Reprezentacija se okuplja u ponedjeljak 4. rujna u Zagrebu, a od 5. rujna bit će smještena u Rijeci, dok u Armeniju putuje 9. rujna, donose Sportske novosti

image

 Sergej Jakirovic.
 

Damir Skomrlj/Cropix

Nakon poraza od AEK-a, novi trener Dinama je Sergej Jakirović, objavio je maksimirski klub malo više od sat vremena nakon rastanka s Igorom Bišćanom.

"Gospodin Sergej Jakirović novi je glavni trener Dinama. Dosadašnji strateg Rijeke od ovog će ponedjeljka preuzeti kormilo prve maksimirske momčadi, a na klupi svojega novog kluba debitirat će u četvrtak, 25. kolovoza, protiv Sparte iz Praga u prvoj utakmici play-offa Europa lige. S novim trenerom dolazi i novi stručni stožer koji je i do sada surađivao s gospodinom Jakirovićem u Rijeci.

Trenersku je karijeru počeo u Sesvetama, nastavio u Gorici s kojom je u sezoni 2018/’19. zauzeo peto mjesto u Prvoj HNL. Nakon kratke epizode u Mariboru načinio je podvig s mostarskim Zrinjskim kojeg je u sezoni 2021/’22. deoveo do naslova prvaka Bosne i Hercegovine s čak 27 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Tuzla City. Od studenog prošle godine Jakirović je bio na klupi Rijeke.

Novom treneru želimo puno sreće i uspjeha na klupi prve momčadi plavih", stoji u klupskom priopćenju.

image

 Igor Biscan

Ronald Gorsic/Cropix

Prije toga iz Dinama je  objavljeno kako Igor Bišćan više nije Dinamov trener: Tu je informaciju potvrdio i maksimirski klub u službenom priopćenju:

"GNK Dinamo donio je odluku o prekidu suradnje s gospodinom Igorom Bišćanom koji od danas više ne obnaša funkciju trenera prve momčadi Dinama. Trener Igor Bišćan preuzeo je klupu Dinama 6. travnja ove godine. Momčad je doveo do naslova prvaka upisavši šest pobjeda i tri remija uz konačnih 10 bodova prednosti. U novu je sezonu krenuo s osvojenim Superkupom, doveo je Dinamo do play-offa Europa lige, a u tri prvenstvene utakmice osvojio je četiri boda. Ukupno je Dinamo vodio u 17 službenih utakmica uz 10 pobjeda, pet remija i dva poraza, pišu Sportske novosti.

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Bišćanu na ostvarenim rezultatima te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućnosti. Klub će o daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost" - piše u priopćenju, donose Sportske novosti.

02. svibanj 2024 01:52