StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI NOGOMETNI KUP

DVA PUTA PENALI Konavljanin izbacio Župu dubrovačku, a Putnikovići Grka

25. veljače 2019. - 14:45
Konavljanin je izbacio na kaznene udarce Župu dubrovačku, a Putniković na isti način Grka. U obje utakmice 1. kola Županijskog nogometnog kupa, u Čilipima i Putnikovićima, na kraju 90 minuta igre bilo je 1:1, a nakon 'ruleta' 5:4 za domaćina, ukupno 6:5.

Na Šupjaci je poveo Konavljanin pogotkom Jure Lovrića u 31. minuti. Izjednačila je Župa dubrovačka u 79. minuti autogolom Davorina Krešića. Potom kazneni udarci. Odluka je pala već u prvoj seriji, prvom udarcu: igraču Župe dubrovačke Viktoru Lekaju udarac je obranio vratar Konavljanina Nikola Krešić. Nakon toga su svi pogodili. Za Župu dubrovačku Marko Šećer, Matej Perović, Zvonimir Čikato i Kristijan Prkut, a za Konavljanin, redom, Davorin Krešić, Božo Krilanović, Pero Opušić, Leo Bogdanović te Marko Trtoman.

U Putnikovićima je vodio gost. Pogodak za Grk postigao je Ivan Memunić u 36. minuti. Putnikovići su izjednačili u 71. minuti. Strijelac je bio Mateo Krmek. Kako nije bilo više pogodaka - kazneni udarci. Vratar Antonio Levanat nije pogodio za domaćina u četvrtoj seriji, točnije njegov udarac je obranio Ivan Utovac, te je Darko Škobić u petoj seriji imao kazneni udarac za pobjedu Grka, ali nije uspio. Iskupio se Antonio Levanat te obranio udarac nakon čega je za domaćina pogodio Mato Vitković, te se pucao 'produžetak', a u toj prvoj dodatnoj seriji nova obrana Antonia Levanta. Sad je zaustavio udarac Vlatka Poljanića, te je Marko Kušić dobio priliku, ako pogodi, Putnikovići idu dalje. Pogodio je. Osim Mata Vitkovića i Marka Kušića za Putnikoviće su pogađali kaznene udarce u prve tri serije redom Romano Levanat, Nikola Jeić i Mateo Krmek, a za Grka su u prve četiri serije bili precizni redom Mateo Kljunak, Ivan Memunić, Ivo Andričević i Hrvoje Bogdanović.

U Stonu je Orebić s 2:1 bio bolji od SOŠK-a 1919. Sva tri pogotka su postignuta u prvom poluvremenu. Orebić je poveo u 3. minuti pogotkom Tonka Kapitelija. Županijski drugoligaš SOŠK 1919. je izjednačio (Hrvoje Franković u 20. minuti), nakon čega je županijski prvoligaš stigao do pobjede i plasmana u 2. kolo pogotkom Blaga Rosa iz kaznenog udarca u 35. minuti.

U Kominu Gusar dobio Maestral sa 6:2. Gusar je poveo u 24. minuti pogotkom Tina Karamatića. Izjednačio je u 33. minuti Teo Ćelić. Nakon toga tri pogotka u nizu 'žutih' (Nedjeljko Kaleb u 39. iz kaznenog udarca, Ivan Medak u 43., te Nedo Vlahović u 52. minuti iz kaznenog udarca). Teo Ćelić je bio strijelac i drugog pogotka za Maestral, i to u 53. minuti. Do kraja utakmice još dva pogotka Gusara, i to je oba postigao Nedo Vlahović, koji je s tri pogotka bio prvo ime susreta. Svoj drugi pogodak protiv Maestrala postigao je u 57., a treći u 77. minuti.

U Gabrilima je Croatia s 1:0 savladala Sokol iz Dubravke. Pobjednika je odlučio pogodak koji je početkom nastavka postigao Josip Zadro. Slaven je s 2:0 slavio kod kuće protiv Enkela. Oba pogotka postigao je za domaćina Goran Obradović (44. i 54. minuta).

Utakmica Omladinac - ŠD Smokvica nije odigrana zbog lošeg vremena. 

U utorak, 26. veljače, u Pločama igraju Jadran Luka Ploče i Neretva.
Polufinalisti skupina
Poznati su svi polufinalisti Županijskog nogometnog kupa u skupini (centru) Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle: Konavljanin, Croatia, Slaven te GOŠK Dubrovnik 1919., koji je bio slobodan u 1. kolu. 

U skupini Pelješac: Putnikovići i Orebić, te Faraon i Rat, koji su bili slobodni u 1. kolu. 

U skupini Dolina Neretve znaju se tri polufinalista: Gusar, te ONK Metković i Neretvanac, koji su bili slobodni u 1. kolu. Četvrti će biti pobjednik ogleda Jadran Luka Ploče - Neretva. 

U skupini Korčula - Lastovo u polufinalu su bez igre BŠK Zmaj, Hajduk 1932. i Žrnovo, a pridružit će im se pobjednik ogleda Omladinac Lastovo - ŠD Smokvica.

30. travanj 2024 21:57