StoryEditorOCM
NogometODIGRANE JOŠ DVIJE UTAKMICE 2. KOLA ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG KUPA

DVA HRVATSKA TREĆELIGAŠA PROŠLA DALJE Gusar i Hajduk 1932. nisu ponovili podvig Croatije iz Gabrila!

13. ožujka 2019. - 20:49
BŠK Zmaj je izborio finale skupine Lastovo - Korčula, a Neretvanac finale skupine Dolina Neretva. Blaćani su na svom Zlinju dočekali najvećeg rivala, Hajduk 1932., te slavili u prekrasnom ambijentu ispunjenih tribina sa čak 5:0. Prvi je mrežu gostiju pogodio Marin Tomas u 21. minuti iz slobodnog udarca. Četiri minute poslije 'crveni' su sa svojim navijačima slavili novi pogodak (autogol Dino Šeparović). Za 3:0 pogodio je u prvoj minuti nastavka Ivan Sušić, u 56. minuti za 4:0 Jakov Marinović, za 5:0 u 76. minuti Deni Sardelić, a za konačnih 6:0 Jure Pušić.

Opuzenci su slavili sa 4:0, i to u gostima. Dobili su u Kominu Gusar, županijskog prvoligaša. Nije bilo pogodaka do 63. minute, a potom u dvije minute - dva, a pet minuta poslije treći, te je bilo jasno tko ide dalje. Prvi je pogodio Dino Deak, zatim u 65. minuti Jude Uche Anoruo, Nigerijac koji je došao krajem prošlog mjeseca u redove 'Plave makinje', te u 70. minuti Nikson Memaj, Kosovar, koji je stigao na posudbu iz splitskog Hajduka. Pobjedu gostiju potvrdio je kapetan Ante Mihaljević u 85. minuti. Neretvanac sad čeka pobjednika ogleda Jadran Luka Ploče - ONK Metković, koji se igra u srijedu, 20. ožujka, u Pločama s početkom u 15.30 sati.

Dakle, županijski prvoligaši, Hajduk 1932. i Gusar, nisu uspjeli što je uspjelo 24 sata prije Croatiji,  koja je izborila finale skupine Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle. Lider Prve županijske lige dobio je na svom terenu člana južne skupine Treće hrvatske lige, GOŠK Dubrovnik 1919., s 2:0. Croatija će u finalu skupine igrati protiv Konavljanina, koji je na svojoj Šupjaci još u nedjelju, 10. ožujka, Slaven boljim izvođenjem jedanaesteraca.

U Županijskom kupu poznata su i oba finalista i u skupini Pelješac. To su županijski drugoligaši, Rat i Faraon. Rat je 10. ožujka na jedanaesterce izbacio kod kuće Orebić, člana Prve županijske lige, dok je Faraon protekle nedjelje bio sa 6:1 bolji od Putnikovića, također člana Druge županijske lige.

U skupini Lastovo – Korčula prvo moraju odigrati Omladinac i ŠD Smokvica zaostatak iz 1. kola. Potom pobjednika tog ogleda čeka Žrnovo, a tko bude u tom ogledu uspješniji igrat će s BŠK Zmaj u finalu skupine.

Pobjednici svake skupine izboriti će polufinale Županijskog nogometnog kupa, a tko ode do kraja plasirat će se u pretkolo Kupa Hrvatske u sezoni 2019./20.
28. travanj 2024 13:28