StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Danas u Kataru malo finale Svjetskog prvenstva, Hrvatska - Maroko: ‘Kapetane, odvedi nas do bronce!‘

Piše Tonči Vlašić
17. prosinca 2022. - 08:55

Hrvatska i Maroko igraju malo finale, u velikom su Argentina i Francuska. I dok su u velikom finalu oba sastava već osigurala medalju, u malom finalu će to uspjeti samo pobjednik.

- Tko osvoji medalju na Svjetskom prvenstvu postaje besmrtni heroj u svojoj zemlji. Maroko će učiniti sve da u tome uspije, ali i mi imamo isti cilj – rekao je naš napadač Andrej Kramarić.

Maroko je postao prva afrička reprezentacija u povijesti u polufinalu Svjetskog prvenstva. Francuska ih je zaustavila te poslala u borbu za broncu. Nas Argentina u nastojanju da igramo svoje drugo finale, i to uzastopno. I kad to nismo uspjeli, drugi put igramo za broncu. U Francuskoj smo je prije 24 godine uzeli, sad imamo priliku doći do treće medalje u povijesti na SP-ima.

- Ima nas osam koji smo bili u Rusiji, te koji razumijemo taj osjećaj osvajanja medalje na Svjetskom prvenstvu, ali imamo puno igrača koji to nisu doživjeli, a voljeli bi to učiniti jer to je nešto što će ostati s tobom do kraja života – naglasio je Kramarić.

Luka Modrić igra posljednju utakmicu na Svjetskim prvenstvima. Jedini igrač koji je kroz tri desetljeća igrao na SP-ima, koji je 2018. bio izabran za najboljeg igrača prvenstva, i koji je opet bio sjajan unatoč 37 godina na leđima.

Modrić će i dalje igrati za Hrvatsku. Sigurno na završnici Lige nacija iduće godine. Hoće li i dalje, o tome sad nitko ne razmišlja, već o utakmici za broncu.

Hrvatska i Maroko borbu za besmrtnost počinju ove subote na Khalifa stadionu od 16 sati po hrvatskom vremenu.

28. travanj 2024 12:13