StoryEditorOCM
Nogomet20. DVORANSKO PRVENSTVO VETERANA

Bronca stiže u Ploče: Niti jednu utakmicu Jadran LP nije izgubio u regularnom vremenu!

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2023. - 15:00

Jadran Luka Ploče osvojio je broncu na 20. Dvoranskom prvenstvu veteran Hrvatskog nogometnog saveza, koje se protekla tri dana igralo u Zadru. Prvi put u povijesti prvenstava pločanski ‘Plavi’ na pobjedničkom postolju.

Je li moglo bolje? Pločani su vodili s 1:0 u polufinalu protiv MNK Bilice, završilo je 1:1, te su odlučivali penali, a tu nisu bili uspješni. U utakmici za treće mjesto nadigrali su GOŠK iz Kaštel Gomilice s 3:0.

Jadran Luka Ploče je broncu osvojio u sastavu: Božo Pavlović, Danijel Dabić, Alen Mušan, Denis Malić, Pero Granić, Saša Burđelez, Alen Družijanić, Hrvoje Vejić, Antonio Vučković, Goran Barbir i Dino Primorac.

Ukupno je pločanski sastav odigrao u Zadru sedam utakmice, ostvario pet pobjeda i dva neodlučena rezultata, jednu utakmicu je nakon ‘iksa’ dobio na penale, a jednu nije.

image

Hrvoje Vejić je preuzeo pokal za treće mjesto

Borna Križančić/foto Raf/hns/

Naslov prvaka osvojila je zagrebačka Lokomotiva, koja je u četvrtfinalu zaustavila Neretvu, u polufinalu dobila na penale GOŠK (KG), a u finalu s 3:2 MNK Bilice, koje su drugu godinu za redom doprvaci.

Jadran Luka Ploče je treći klub iz Dubrovačko-neretvanske županije kojem je to uspjelo. Neretva je s naslovom prvaka i dvije bronce najuspješnija, a broncu ima i GOŠK Dubrovnik Veteran ’79.

Ukupno je 45 sastava igralo u Zadru.

03. lipanj 2024 13:24