StoryEditorOCM
NogometKUP HRVATSKE

Kad padne (Be)lišće, stiže najdraži gost! Mišo Krstičević istaknuo: ‘Kao trener Hajduka želio sam dovesti ‘Bijele‘ u svoje Ploče, ali ...‘

Piše Tonči Vlašić
27. rujna 2023. - 11:29

Nemoj o Hajduku, valja nama dobit Belišće - tako je ovih dana u kancelariji Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče. Uoči šesnaestine finala nogometnog kupa i dolaska Belišća, nogometni puk u Dolini Neretve sprema se za dolazak splitskog Hajduka jer branitelj naslova i lider HNL-a će biti suparnik ako ‘Plavi‘ budu uspješni i u četvrtoj utakmici kod kuće u novoj sezoni.

Sve tri prvenstvene su na svom terenu riješili u svoju korist, plus jednu od tri u gostima, i s dva preostala prvenstvene gostovanja su donijeli po bod te su lideri trećeligaške karavane, a bili su uspješni i u pretkolu Kupa. Preskočili Tomislav, te sad ih čeka od 15.30 sati ove srijede kod kuće Belišće, te ako budu uspješni...

Belišće je također član trećeg razreda. Eto, zanimljivo, u idućem, 7. prvenstvenom kolu, za tri dana, Belišće će ugostiti Jadran Luka Ploče. Suparnik je u donjem domu. Nije dobro počeo sezonu. Ima 5 bodova i predzadnji je, ali u zadnjem kolu ostvario je prvu pobjedu, i to u gostima. Dobio Trnje s 3:0. Prije toga kod kuće bez pogodaka protiv Mladosti Ždralovi, ekipe koja drži trenuto treće mjesto. 

Prvo reci hop, pa onda skoči, ali mi ne bježimo od toga da smo favoriti protiv Belišća - tako je legendarni Hajdukovac, Pločanin Mišo Krstičević, strateg Jadran Luka Ploče počeo razgovor sa Slavenom Alfirevićem, koji je 44 godine nogometno pero Slobodne Dalmacije. 

Rekao mu je između ostalog Krstičević kako je Jadranu ovo velika prilika izboriti ogled s Hajdukom, a njemu obaveza, i kad je to rekao, upitao ga je Alfirević: Zašto vama?

- Kao trener Hajduka želio sam dovesti “bijele” u svoje Ploče, ali nisam uspio, otišao sam prije toga, nisam dugo potrajao, ha, ha, ha... Doveo sam Hajduk u Opuzen, a onda smo trebali i u Ploče, ali eto... Hajduk dugo, dugo nije bio u Pločama, nemojte me hvatati za riječ, ali prošle su duge godine. Ja bih rekao još otkako je Biće Mladinić bio trener. Pamtim tu utakmicu, ja sam igrao za Hajduk, dobili smo mislim 1:0...

Spominjete veliku ljubav spram Hajduka?

- Ovdje vam se Hajduk posebno voli, drugačije nego u Splitu, ljubav je veća i drugačija, kad je čežnja izražena. U Splitu Hajduk dođe kao normalna stvar, a ovdje je to čudo neviđeno. Sve će se sjatit u nas od Makarske do Opuzena i Metkovića, svi u Ploče i takvu šansu ne smijemo propustiti – istaknuo je Mišo u razgovoru za Slobodnu. Naglasio kako je dolazak Hajduka prilika pločanskom klubu i za zaradu, i za gušt.

- Zato moramo dobit Belišće u šesnaestini finala – jasan je trener trećeligaškog lidera. 

Osmina finala Kupa Hrvatske igra se u srijedu, 1. studenog, dan prije, dan poslije. 

image

Jadran Luka Ploče, pobjednik Županijskog kupa 2023.

Tonči Vlašić/

Pločani su 2018. godine uspjeli izboriti prvi put u povijesti osminu finala Kupa Hrvatske. U pretkolu, tad pod vodstvom Gorana Prolete, dobili su trećeligaša Bjelovar u Pločama s 1:0, a zatim u šesnaestini finala kod kuće još jednog trećeligaša, RNK Split, i to s 3:1. Zaustavljeni su u Jastrebarskom od (trećeligaša) Vinogradara s 4:2.

28. travanj 2024 08:21