StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKA EUROLIGA

ZVIŽDALJKE NA OKUPU Sreten Radović prvi tajnik Udruge sudaca Eurolige!

2. rujna 2018. - 11:14

Uoči početka nove sezone osnovana je Udruga košarkaških sudaca Eurolige. Za njeno osnivanje glasali su svi aktualni suci najjačeg europskog košarkaškog klupskog natjecanja, koji su između sebe izabrali čelništvo.

Čast da bude prvi tajnik u povijesti Udruge pripala je Dubrovčaninu Sretenu Radoviću, koji je samo prošle sezone sudio ni manje, ni više, nego 35. uakmica europskih kupova. Radović je u ukupno trideset kola ligaškog dijela Eurolige sudio u njih dvadeset i pet, zatim sudio je u doigravanju u tri od ukupno četiri kruga, a svih šest puta kad je propustio euroligaške utakmice - sudio je najvažnije utakmice Eurokupa. Na kraju je sudio polufinale na zavšnom turniru u Beogradu između Fenerbahčea i Žalgirisa. Radović je u karijeri sudio sva najveća natjecanja: Olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva...

Za predsjednika je izabran slovenski sudac Sašo Pulk, dok su dopredsjednici Luigi Lamonica iz Italije i Daniel Hierrezuelo iz Španjolske. Uz njih četvorici u Upravnom odboru su još Boris Rhyzyk iz Ukrajine, Christos Christodolou iz Grčke, koji će obnašati ulogu blagajnika, Ilija Belošević iz Srbije, Olegs Latisevs iz Latvije i Robert Lottermoser iz Njemačke.

Udruga ima 67 članova iz 23 države.

U sezoni 2018./19., koja počinje 11. listopada, igrat će kao i dosad 16 klubova, i to: Anadolu Efes Istanbul, AX Armani Exchange Olimpia Milano, Budućnost Voli Podgorica, CSKA Moskva, Darussafaka Istanbul, FC Barcelona Lassa, FC Bayern Munchen, Fenerbahce Istanbul, Hebalife Gran Canaria, Khimki Moscow Region, Kirobet Baskonia Vitoria Gasteiz, Maccabi Fox Tel Aviv, Olympiacos Pirej, Panathinaikos Opap Atena, Žalgiris i branitelj naslova, Real Madrid.

Dubrovčanin Ante Tomić, koji je potpisao novi ugovor s Barcelonom za koju nastupa od 2012. godine, u 1. kolu je gost CSKA u Moskvi.

30. travanj 2024 22:52