StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ŽDRIJEB KUPA HRVATSKE KOŠARKAŠA 'KREŠIMIR ĆOSIĆ' Dubrovnik gost lidera sjeverne skupine Druge HL

12. studenog 2019. - 17:52
Košarkaši Dubrovnika bit će gosti Međimurja na startu natjecanja završnog dijela Kupa Hrvatske 'Krešimir Ćosić'. Tako je odlučio ždrijeb. Igra se jedna utakmica, predviđeno je 27. studenog u Čakovcu, a ukoliko momčad trenera Željka Vreće bude uspješna, već se zna, u idućem krugu bi bila gost uspješnijeg iz ogleda u kojem se u Puli sastaju Pula 1981. i Zapruđe, dva sastava koji su, kao i Dubrovnik, članovi Prve hrvatske lige, drugog razreda.

Međimurje je pak trećeligaš, vodeći sastav Druge hrvatske lige – skupina Sjever. Nakon četvrtog kola je na stopostotnom učinku, jedini koji se s time mogu pohvaliti.

Četiri su para drugog kruga. Pobjednici će se plasirati u osminu finala Kupa Hrvatske 'Krešimir Ćosić' kad se u natjecanje uključuje svih dvanaest klubova najvećeg ranga, HT Premijer lige.

Prošle sezone Dubrovnik je prošao dva kruga, dobio prvo prvoligaša Universitas u Splitu, a potom, također člana Prve hrvatske lige, Đakovo, kod kuće, te igrao u osmini finala. Poražen je tada kod kuće od Splita te nije uspio izboriti plasman na Final 8, koji je održan na splitskim Gripama gdje je Cedevita u finalu dobila Cibonu te šesti put uzastopno, a sedmi put ukupno osvojila trofej. 

FOTO Ivan Vodopija (Dubrovnik)
28. travanj 2024 20:16