StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK

PROMETNO U GOSPINOM POLJU Slaže se momčad za Premijer ligu, Darko Kunce: 'Došli su Perković i Urukalo, na probu dolazi i Amerikanac, pomoći će i Skelin!'

31. kolovoza 2019. - 15:20
Krenuo je Košarkaški klub Dubrovnik s pripremama za novu sezonu. Pred njim je druga uzastopna sezona u drugom razredu hrvatske košarke u koji se vratio u ljeto 2018. godine. U prvoj povratničkoj sezoni bio je vraški blizu napraviti novi korak naprijed, izboriti plasman u najveći rang – Premijer ligu. Nije uspio. Zaustavljen je u majstorici polufinala doigravanja. Međutim, što nije uspio tada, želi u novoj sezoni iako su njegove redove napustila dvojica članova prve petorke: 19-godišnje dijete kluba, Filip Vujičić, član hrvatske reprezentacije do 18 godina, prešao je u Zadar te 25-godišnji Sinjanin Jure Boban (još se ne zna gdje će nastaviti karijeru).
 
- Imamo dvojicu novih igrača. Potpisali smo ugovore sa Šibenčaninom Ivanom Perkovićem, koji je igrao za nas na turneji po Kini. Perković igra na poziciji krilnog centra. Visok je dva metra. Ima 20 godina. Bio je član hrvatske reprezentacije do 18 godina. Prošle sezone je igrao prvo za Bosco, a nakon toga za Rudeš. Drugi igrač s kojim smo već postigli dogovor je također Šibenčanin, i to Paulo Urukalo, dva metra visoko krilo. Ima 19 godina. Prošle sezone je igrao za mlađe uzraste ljubljanske Olimpije - potvrdio je Darko Kunce, šef struke Košarkaškog kluba Dubrovnik. 

Perković i Urukalo ne bi trebali biti jedni novi igrači u sastavu Dubrovnika u novoj sezoni.

- Stiže nam na probu 27-godišnji Keron Billinger, tamnoputi Amerikanac, koji igra na pozicijama tri i četiri. Visok je 199 centimetara. Prošle sezone je igrao u Kini, a već je nastupao u Europi, i to u Ukrajini. Zatim trebao bi doći i kadetski reprezentativac Francesko Tritella. Riječ je o igraču koji je rođen 2003. godine. Visok je 188 centimetara. Igra na poziciji organizatora igre. Rodom je iz Makarske, a igrao je za mlađe uzraste Splita. Želja za dolaskom je obostrana. Vjerujem kako ćemo postići dogovor. Kako stvari stoje to ne bi trebalo biti sve što se tiče prijelaznog roka. Mogao bi još koji igrač doći na probu  - istaknuo je Kunce. 

U Gospinom polju bi iduće sezone trebali vidjeti i Ivicu Skelina, bivšeg izbornika hrvatske seniorske reprezentacije, prije toga dugogodišnjeg pomoćnika seniorske reprezentacije. Bio je pomoćnik prvo Joki Vrankoviću, zatim Jasminu Repeši te Aleksandru Petroviću, kojeg je nasljedio nakon lošeg rezultata na Eurobasketu 2017. godine. 46-godišnji Skelin je dijete Splita. Radio je između ostalog u Belgiji i Nizozemskoj. 

- Ivica Skelin je dugogodišnji prijatelj našeg kluba, dugogodišnji sudionik našeg Međunarodnog ljetnog kampa. Trenutno je bez angažmana te smo se dogovorilil dok je tako da nam pomogne u radu s mlađim uzrastima te da radi pojedinačno s igračima prve momčadi, naravno, ponavljam, koliko mu obveze budu dozvoljavale te dok ne pronađe novi angažman - naglasio je Kunce. 

Treninge prve momčadi vode Željko Vreća te Maro Lučić, a na treninzima su Nikola Došen, Ivan Vodopija, Petar Dubelj, Ivan Perković, Paulo Urukalo, Vlaho Raguž (vratio se sa školovanja u Splitu, igrao je i prošle godine za Dubrovnik, ali zbog obveza u školi dolazio je samo na utakmice), Toni Mustapić, Antonio Petrović, Petar Koprivica, Niko Stasjuk, Mato Kapović, Karlo Kalafatović, Luka Kriste i Frano Maštrapa.

- S nama treniraju još Petar Šaperović i Domagoj Proleta, igrači ponikli u našem klubu, koji još nisu odlučili gdje će igrati u novoj sezoni. Dok ne nađu angažman bit će s nama. Inače, u pripremama za novu sezonu, koja počinje 5. listopada, imamo u planu odigrati najmanje pet utakmica. Još nismo dogovorili suparnike - rekao je šef struke Dubrovnika.
PRVO DVIJE DOMA
Košarkaši Dubrovnika novu sezonu u Prvoj hrvatskoj ligi otvaraju s dvije utakmice kod kuće. Prvo su 5. listopada s početkom u 17 sati domaćini košarkašima Ribole Kaštela, a sedam dana poslije ugostit će Universitas. U 3. kolu su gosti Samobora, koji je uskočio na mjesto Dubrave, koja je pak uskočila u Premijer ligu umjesto Cedevite.

Prvi dio prvenstva završava 20. ili 21. prosinca, a drugi počinje 18. ili 19. siječnja 2020. godine. Četiri prvoplasirana će razigravati za mjesta u najvećem rangu, HT Premijer ligi. 

Dubrovnik će u prvom dijelu nove sezone još ugostiti Bosco (4. kolo), Agrodalm (6. kolo), Sesvete (8. kolo) i Omiš Čagalj Tours (10. kolo), a bit će gost Pule 1981. (5. kolo), Zapruđa (7. kolo), Jazine Arbanasi (9. kolo) i Rudeša (11. kolo).

27. travanj 2024 05:46