StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

NEOČEKIVAN PORAZ 'Ostatci ostataka' GSW-a šokirali Blazerse, Hezonja opet dvoznamenkast

5. studenog 2019. - 09:37
Sezona velikih očekivanja Portland Trail Blazersa nije počela dobro. Četvrti poraz u sedam utakmica, drugi uzastopni, a njega su upisali od 'ostataka ostataka' Golden State Warriorsa, koji su bili bez sedmorice igrača uključujući All-Stars Stephena Curryja, Draymonda Greena, Klaya Thompsona i D'Angela Russella igrajući u sastavu u kojem je 'gomila igrača za koje slučajni NBA navijač još nije čuo' - naglašavaju američki mediji.

GSW je u Chase Centeru, svom novom domu, dobio Blazerse sa 127:118. Damian Lillard je nosio Blazerse s 39 koševa i četiri asistencije, ruku mu je od prve petorke pružio Hassan Whiteside, koji je ostvario 'double double' (22 koša i 11 skokova). CJ McCollum je bio dvoznamenkasti (14 koševa), ali je za to potrošio puno lopti. S klupe su pomogli Anfernee Simons sa 14 koševa i s 11 koševa Mario Hezonja, koji je za 26 minuta (nije počeo u petorci) pogodio 4 od 6 šuteva iz igre od čega je ubacio tri trice iz pet pokušaja, imao je pet skokova, asistenciju te ukradenu loptu (druga utakmica zaredom 10 i više koševa). Za vrijeme dok je Dubrovčanin bio na parketu Blazersi su biili uspješniji, s time se može pohvaliti i Simons, ali nitko iz prve petorke.

Erich Paschall je s 34 koša i 13 skokova bio prvo ime GSW-a, koji je imao šest igrača sa dvoznamenkastim učinkom u napadu. 

- Razočaravajuće - rekao je trener Portlanda Terry Stotts kad su ga pitali da opiše Blazersovu obranu protiv GSW-a.

Blazersi su u četvrtak gosti LA Clippersa.
27. travanj 2024 20:02