StoryEditorOCM
KošarkaODRŽAN ŽDRIJEB ZAVRŠNICE KUPA RUŽICA MEGLAJ RIMAC

Najtrofejnija košarkašica Raguse: ‘Iskreno, nisam imala neku posebnu želju uoči ždrijeba‘

Piše Tonči Vlašić
28. veljače 2024. - 12:50
Iva Todorić na splitskim Gripama 2021. godine - Ragusa je prvi put osvojila Kup Ružica Meglaj RimacTonči Vlašić/

Iskreno, nisam imala neku posebnu želju uoči ždrijeba, protiv koga igrati u polufinalu. Znamo kako moramo dobiti dvije utakmice u Požegi kako bi obranile naslov pobjednika - rekla je Iva Todorić nakon što je iz Zagreba stigla vijest, ždrijeb je bio točno u podne: Ragusa u polufinalu Kupa Ružica Meglaj Rimac protiv Medveščaka, a domaćin, Požega, protiv Šibenika. Polufinala swe igraju u petak, 15. ožujka. Dan poslije je finale.

- Imamo dva tjedna za spremiti se - dodala je Todorić, koja je s Medveščakom pet puta osvajala trofej pobjednice Kužpa Ružica Meglaj Rimac, a dva puta je to uspjela s Ragusom, prvi put 2021. a drugi put prošle, 2023., godine.

- Nikad s Ragusom nisam igrala protiv Medveščaka u završnici kupa, ali jesam dok sam igrala za Medveščak dva puta u finalu protiv Raguse, jednom u Rijeci, drugi put u Dubrovniku - prisjetila se trofejima najbogatija košarkašica Raguse. Todorić je sedam puta osvajala Kup Ružice Meglaj Rimac, plus ima osam naslova prvaka Hrvatske. 

- Kakav je ove sezone Medveščak? Uvijek nezgodan. Odlično se pripreme za svaku utakmicu. Neće biti lako izboriti finale - ističe Todorić.

Ove sezone Medveščak - Ragusa u prvom dijelu Premijer lige, bilo je to 25. studenog, 50:64. 

Hrvatski košarkaški savez je već objavio: Plamen Požega i Šibenik otvaraju Final four u 17 sati, Ragusa i Medveščak su drugo polufinale, koje se igra u 20 sati u petak, 15. ožujka. Finale je u subotu, 16. ožujka, u 15 sati uz prijenos na Sportskoj televiziji. 

27. travanj 2024 07:51