StoryEditorOCM
KošarkaBITKA ZA NAJVEĆI RANG

Mister 82,5 posto: ‘Čestitam igračima na pobjedi u Zadru, kojom smo matematički potvrdili prvo mjesto u prvom dijelu sezone, a što je fantastičan rezultat. Međutim, ...‘

Piše Tonči Vlašić
21. veljače 2023. - 14:46
Košarkaški klub Dubrovnik - kapetan Ivan Vodopija (Ivan Perinčić, Filip Vujičić, Javon Levi i Petar. Dubelj)Tonči Vlašić/

Košarkaš Dubrovnika Filip Vujičić je drugi strijelac lige. Marin Đugum iz pulske Stoje je prvi s 21.9 koševa po utakmici, dok prvi strijelac Dubrovnika ima prosjek od 21.1 koš. Dubrovnik ima i petog strijelca lige. To je Petar Dubelj sa 17.3 koša po utakmici. Javon Levi je treći asistent lige i prvi kradljivac lopti, a potonje je rubrika u kojoj je Gvido Guštin treći, a Dubelj sedmi. Po valorizaciji Dubelj je treći igrač lige, Filip Vujičić četvrti, Levi peti...

Dubrovnik je ubacio najviše trica (210 u 19 utakmica), ima drugi napad lige (1647 koševa, uspješnije su tek Vrijednosnice Osijek koje su u 19 utakmica ubacile 2 koša više)... Naravno, najvažnija u cijeloj priči je tablica, a na njoj je Dubrovnik čvrsto na vrhu s 18 pobjeda i samo jednim porazom, i to startnim. 

Tri kola uoči ligaškog dijela ima tri pobjede više od Vrijednosnica Osijek, koje je dobio oba puta, te pet pobjeda više od Zagreba, Ribola Kaštela i Kvarnera. Prvu dvojicu je, kao i sastav iz Osijeka, dobio oba puta, a Kvarnera u Rijeci. U predzadnjem kolu Kvarner je gost Gospina polja. 

Matematički, Dubrovnik je pobjednik ligaškog dijela, ali najvažnije je tu poziciju imati i nakon deset kola Lige za prvaka, nakon što još po dva puta odigra protiv pet prvih pratitelja jer će u tom slučaju imati prednost domaćeg parketa u eventualnoj majstorici finala doigravanja, trećoj utakmice (pobjednik Lige za prvaka domaćin je u prvoj utakmice finala drugoplasiranom sastavu Lige za prvaka. Finale doigravanja se igra na dvije pobjede. Pobjednik ide izravno u najveći rang, HT Premijer ligu, a poraženi razigrava za najveći rang s predzadnjim sastavom Lige za ostanak HT Premijer lige).

Budući se prenose svi rezultati u Ligu za prvaka, itekako je važno nastaviti pobjednički niz, koji je pobjedom u Zadru kod Puntamike (96:84) sad osamnaest pobjeda za redom. Idući gost Gospina polja je Mladost, zatim dolazi Kvarner nakon čega u zadnjem kolu Dubrovnik putuje u goste Samoboru

image

Dubrovnik - Vrijednosnice Osijek

Tonči Vlašić/

- Čestitam igračima na pobjedi u Zadru, kojom smo matematički potvrdili prvo mjesto u prvom dijelu sezone, što je fantastičan rezultat. Međutim, ima još puno utakmica, tri u regularnom dijelu, te deset u Ligi za prvaka. Trebat će nam maksimalna koncentracija i ozbiljnost u svakoj slijedećoj utakmice ako želimo biti prvi i nakon Lige za prvaka, što nam je idući cilj – rekao je trener Dubrovnika Ivan Perinčić.

Dubrovnik je kod Puntamike, sastava bez pobjede, dobio prvo poluvrijeme s 10 razlike (45:35), ali na početku posljednje četvrtine gubio je sa 72:62 (Puntamika je dobila treću četvrtinu s 34:17, te pogodila tricu na početku posljednje četvrtine, koju je Dubrovnik dobio 34:15!).

- Utakmice u Zadru protiv Puntamike bila je izuzetno zahtjevna. Domaćin je odigrao stvarno odlično. Prvi put smo se ove sezone našli u situaciji da imamo na početku zadnje četvrtine zaostatak od deset koševa. Igrači su u zadnjoj četvrtini pokazali stvarnom karakter, odigrali tu zadnju četvrtinu perfektno, te smo na kraju pobijedili. Međutim, moramo proanalizirati što se događalo tijekom utakmice, zašto smo se prvi put našli u takvoj situaciji. Kroz trenažni proces iduća dva tjedna, a igramo iduće dvije utakmice kod kuće, prvo Mladost, zatim Kvarner, to što je bilo loše, to moramo popraviti – naglasio je Perinčić. 

Dubrovnik utakmice 20. kola protiv Mladosti u Gospinom polju igra u subotu, 25. veljače, s početkom u 18 sati. Mladost je osma sa 7 pobjeda i 12 poraza. Dubrovnik lovi devetnaestu uzastopnu pobjedu!

image

Ivan Perinčić, trener košarkaša Dubrovnika

Tonči Vlašić/

MISTER 82,5 POSTO

Utakmica protiv Jazina u Zadru bila je 40. prvenstvena utakmica Dubrovnika pod vodstvom Ivana Perinčića. Sa Zadraninom na klupi Dubrovnik je ostvario drugom razredu hrvatske košarke 33 pobjede i 7 poraza, 82,5 posto uspješnosti. 

28. travanj 2024 08:45