StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA |

MARIO HEZONJA I SRETEN RADOVIĆ Dan nakon prve četiri utakmice na parket izlaze dvojica Dubrovčana, i to će biti u isto vrijeme, na istom mjestu

Piše Tonči Vlašić
2. listopada 2021. - 06:24

Počela je nova sezona u Euroligi. Anadolu Efes brani naslov, za cilj ima obraniti ga, a na njegovo mjesto 'pucaju' prije svega CSKA, Barcelona, Real Madrid, pa i Milano. Tko zna, možda se javi još netko. Duga je sezona. Milano je jučer dobio na svom parketu CSKA, Anadolu Efes je izgubio u Madridu od Reala. I u preostale dvije utakmice slavio je domaćin (Monaco - Panathinaikos, te Maccabi - Bayern). 

Danas igraju Uniks - Zenit, Fenerbahče - Crvena zvezda, ASVEL - Žalgiris, Olympiacos - Baskonia, te Barcelona - ALBA. Nama je prva utakmica, sudar preostala dva ruska euroligaša, najzanimljiviji. Razlog? Jedini Dubrovčanin u najelitnijem europskom klupskom natjecanju je 26-godišnji Mario Hezonja u dresu Unicsa, kojeg s klupe vodi Splićanin Velimir Perasović.

Hezonja je do danas odigrao 46 euroligaških utakmica, postigao 312 koševa u dresu Barcelone te Panathinaikosa. Barcelona je bila prije nego se uputio preko Atlantika, te zaigrao krajem 2015. u NBA ligi, a Panathinaikos nakon što se nakon pet sezona igranja u najjačoj ligi svijeta vratio u Europu. 

image
Mario Hezonja (Unics)
Unics.ru

U pripremnim utakmicama, te prvim službenim, Hezonja je najistaknutiji igrač Unicsa. Uz njega su u prvoj petorci Lorenzo Brown, O.J.Mayo, Tonye Jekiri i Andrej Voroncevic. 

Zanimljivo, euroligaški debi Hezonje u dresu Unicsa sudit će Dubrovčanin Sreten Radović, jedan od najboljih europskih sudaca, sudac iz elitne skupine.

26. travanj 2024 17:35