StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

KUP 'RUŽICA MEGLAJ RIMAC' Ragusa mora 'ugasiti' Plamen za svoj treći Final four!

23. veljače 2019. - 15:03
Može li Ragusa i treći put izboriti plasman na Final four Kupa 'Ružica Meglaj Rimac'? Prvi put je to uspjela 2015., a drugi put prošle sezone. Oba puta je na kraju igrala finale, ali u njemu je oba puta poražena od zagrebačkog Medveščaka. Prvo u Rijeci, a prošle godine kad je bila domaćin Final foura.

I kad se spomene prošlogodišnji Final four, tko se ne sjeća kako je Ragusa izborila finale. Dobila je tada Zadar košem s centra sa zvukom sirene, koji je postigla Zadranka u dubrovačkom sastavu, Ina Marin. Ta 'eksplozija' radosti u Gospinom polju se ne zaboravlja.

Ragusa je novu sezonu dočekala igrački oslabljena, s promjenama i u kancelariji, te na klupi. Ugodno je iznenadila u prvenstvu, uz to su joj se 'osmjehnule' kuglice na ždrijebu Kupa. Dobila je za suparnika u osmini finala Brod na Savi u gostima, te ako prođe, već tada je znala, igrat će protiv Plamen Požege kod kuće za prolaz na Final four.

Zadatak u osmini finala je riješila, dobila utakmicu u Slavonskom Brodu, a sad je čeka Plamen Požega, koja je na začelju prvenstvene tablice Prve hrvatske lige sa samo dvije pobjede i čak četrnaest poraza. Isti učinak ima i Mursa, dok je Brod na Savi također na dvije pobjede, ali i petnaest poraza. Ragusa je pak u plusu, te u gornjem domu prvenstvene tablice. O borbi za ostanak se ne razmišlja u Gospinom polju. Dubrovačke košarkašice s 9 pobjeda i 7 poraza prije bi mogle razmišljati o još boljem plasmanu, te o doigravanju za prvaka.

Dva od četiri sudionika Final foura Kupa 'Ružica Meglaj Rimac' su već poznata. Prošli vikend je Šibenik izbacio na Baldekinu Zadar, a Pula kod kuće bila bolja od Splita. Ove subote, 23. veljače, u Gospinom polju igraju Ragusa i Plamen Požega s početkom u 16 sati. Četiri dana poslije u Zagrebu se sastaju Trešnjevka 2009. i Medveščak

Final four se igra 6. i 7. travnja. Do 28. veljače se primaju kandidature za domaćina završnice. 
Dva puta Ragusa - Plamen Požega
Zanimljivo, u 24 sata dva puta će se u Gospinom polju ogledati košarkašice Raguse i Plamen Požege. Nakon subotnje kup utakmice, u nedjelju, 24. veljače, s početkom u 16 sati igraju za prvenstvene bodove susret 17. kola Prve hrvatske lige.

28. travanj 2024 00:46