StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠA

KORAK BLIŽE DOIGRAVANJU ZA PRVAKA Bez prvog strijelca i skakača Dubrovnik stigao do nove pobjede

9. ožujka 2019. - 18:57
Dubrovnik je dobio Zapruđe sa 77:59, upisao dvanaestu ovosezonsku pobjedu te je i dalje treći na tablici Prve hrvatske lige. Ima dvije pobjede manje od Sonik Puntamike, koja ima utakmicu manje. Druga Dubrava je ostvarila trinaest pobjeda, ali i ona još nije odradila obvezu u 19. kolu uoči kojeg je Dubrovnik imao isti učinak kao Agrodalm i Jazine Arbanasi. Još su tri kola do kraja. Četiri prvoplasirana će u doigravanje za prvaka.

Momčad iz Gospina polja nije bila kompletna u 19. kolu. Nedostajali su Ivan Vodopija, prvi strijelac i prvi skakač, zatim Vlaho Raguž, a od prije se znalo kako Dubrovnik zbog obveza u vojsci odnosno na poslu do kraja sezone ne može računati više na Josipa Bobana i Stipu Režića.

Nakon prve četvrtine sastav trenera Željka Vreće imao je plus sedam protiv Zapruđa (18:11), na poluvremenu plus dvanaest (37:25), na kraju treće četvrtine plus osamnaest (59:41), koliko je bilo i na kraju...

Petar Dubelj je ubacio  najviše - 19 koševa (6 skokova, 5 asistencija, pogodio je pet trica iz osam pokušaja), Nikola Došen je imao najbolju valorizaciju (18 koševa, 12 skokova, 7 asistencija...), Filip Vujičić je bio također dvoznamenkast u napadu te je i on, kao i Došen, ostvario 'double double' (11 koševa i 12 skokova, te 3 asistencije). Vrlo dobar je bio i kapetan Maro Lučić (9 koševa, 7 skokova, 5 asistencija), dok su Toni Mustapić i Jure Boban postigli po 8 koševa, a Petar Koprivica i Jakov Vujičić po 2. Još su igrali Vedran Soko i Antonio Petrović. Nije ulazio samo Niko Stasjuk.

U iduća dva kola Dubrovnik je gost (Kvarner 2010. i Universitas), a u zadnjem kolu dočekuje Ribola Kaštela. 
28. travanj 2024 07:50