StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ITALIJA Opet nije bilo dileme tko je najzaslužniji za pobjedu Umana Reyer Venezie!

16. svibnja 2018. - 00:44

Opet je ubacio najviše, opet je uhvatio najviše lopti u skoku, i opet je, naravno, bio najbolji po valorizaciji, a što je najvažnije, opet je njegova Umana Reyer Venezia bila bolja kod kuće od Vanoli Cremone te vodi s 2:0 u pobjedama u četvrtfinalu doigravanja za prvaka Italije. Još joj jedna pobjeda nedostaje Hrvoje Periću i ekipi za plasman u polufinale. Treća utakmica igra se u Cremoni za dva dana.

Može li u tri koraka branitelj naslova i najbolja momčad ligaškog dijela izboriti drugi krug? Umana Reyer Venezia je dobila obje utakmice u ligaškom dijelu, i to prvo kod kuće s 92:81, a potom u Cremoni s 85:83. Sad u doigravanju prvu s 87:77, a drugu sa 108:76.

Perić je bio treći strijelac Umana Reyer Venezie u prvoj ovosezonskoj pobjedi protiv Cremone, a u iduće tri utakmice prvi strijelac. Sad je u pobjedu 108:76 ugradio 19 koševa pogodivši 6 od 12 šuteva iz igre te 7 od 8 slobodnih bacanja. Plus, imao je 6 skokova i 3 asistencije. Umana Reyer Venezia je na svojoj službenoj stranici odmah dala do znanja tko je bio najbolji. Objavila je uz rezultat sliku Dubrovčanina te na njoj napisala: MVP!

Podsjetnik. Perić je početkom svibnja s Umana Reyer Veneziom ostvario povijesni uspjeh. Osvojio je FIBA Europa Cup, europski trofej. Prvi u svojoj karijeri, ujedno prvi u povijesti Umana Reyer Venezie. Perić je bio najbolji strijelac kluba iz Venezije u povijesnom uspjehu. Sad je u doigravanju za prvaka nastavio s više nego odličnim igrama.
 

27. travanj 2024 15:38