StoryEditorOCM
KošarkaSPORTSKI DOGAĐAJI DANA U GRADU

Europska srijeda u Gospinom polju i Gružu: Ragusa dočekuje velikana, Jug Adriatic osiguranje ili Olympiacos?

Piše Tonči Vlašić
1. studenog 2023. - 10:03

Stižu košarkašice Umana Reyer u Gospino polje, a vaterpolisti Olympiacosa u Gruž. Europska srijeda je u Dubrovniku, utakmice 4. kola, u Gospinom polju skupine ‘J’ FIBA EuroCupa, a u Gružu skupine ‘B’ europske Lige prvaka.

Ekipa iz Venecije je igrala u zadnjih nekoliko sezona čak tri puta finale FIBA EuroCupa, prošle sezone polufinale, i vodi bitku na Apeninima za domaće trofeje, a u talijanskom prvenstvu su joj suparnice koje igraju i završnicu Eurolige. Njenu snagu osjetila je Ragusa na startu natjecanja u skupini. Evo sad dubrovačkoj ekipi nove prilike ogledati se protiv tako jedne sjajne ekipe, naučiti nešto novo, steći iskustvo, dobro će doći sutra u bitkama za domaće trofeje.

I dok je već jasno kako će Umana Reyer igrati u drugom krugu FIBA EuroCupa, ne i košarkašice Raguse, u Gružu ogled između Jug Adriatic osiguranja i Olympiacosa je super važna utakmica kad je u pitanju odgovor na pitanje ‘Tko će u drugi krug?’. Pobjeda ostavlja Tonija Popadića, Rina Burića, Mara Jokovića i ostale u igri za prolaskom skupine, poraz znači – ništa od iznenađenja, u drugi krug s PRO Reccom, aktualnim prvakom Europe, ide grčki prvak.

Lopta će se u Gospinom polju podbaciti u 18 sati, u Gružu će se znak za plivanje za prvu loptu dati u 19 sati.

27. travanj 2024 08:21