StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

EUROLIGA Barcelona (opet) dobila Žalgiris nakon čega su televizijske kamere pratile Tomića na putu prema svlačionici!

8. veljače 2019. - 00:54
Televizijske kamere su nakon utakmice 22. kola u kojoj je Barcelona Lassa sa 78:72 dobila u svom domu Žalgiris pratile Antu Tomića na putu prema svlačionici. Kapetan Barcelone Lassa bio je, valorizacija to potvrđuje, ne samo najbolji igrač domaćina, već najbolji igrač utakmice. Ubacio je 11 koševa. Pogodio je svih pet šuteva za dva, zatim jedno od dva slobodna bacanja, te imao šest skokova i tri asistencije. Na parketu je proveo gotovo 19 minuta. Sjajno je počeo utakmicu. Postigao je prvih 6 koševa za domaćina protiv Žalgirisa, ukupno 9 koševa u prvoj četvrtini, koju je Barcelona Lassa dobila s 23:20. 

Nakon prvog poluvremena Barcelona Lassa je imala sedam koševa prednosti (45:38), početkom nastavka najveću prednost - deset (48:38), ali je potom do kraja treće četvrtine sve prosula. Žalgiris, koji je imao brojnu i bučnu podršku svojih navijača u Blaugrani, posljednju četvrtinu je dočekao s vodstvom 62:60. Ipak, u posljednjoj četvrtini probudio se domaćin, koji je tako stigao do svoje trinaeste pobjede, te drugog uspjeha protiv Žalgirisa ove sezone. U Kaunasu, u 7. kolu, Barcelona Lassa je slavila protiv Žalgirisa nakon produžetka s 88:85.

S omjerom 13/9 Barcelona Lassa zauzima peto mjesto. Ima pobjedu manje od četvrtog Anadolu Efesa (14/8), a pobjedu više od šestog Olympiacosa (12/10). Tri prva mjesta drže Fenerbahče (18/3), Real Madrid (17/4) i CSKA Moskva (16/5)...

U 23. kolu, 21. veljače, opet Barcelona Lassa igra kod kuće. U goste dolazi Baskonia. Prije toga prvo 9. veljače u 20. kolu španjolskog prvenstva igra kod kuće protiv Fuenlabrade, a potom ide u Madrid na završni turnir Kupa Španjolske. U četvrtfinalu, 14. veljače, Tomića i ekipu čeka Valencia. Ako bude uspješna u polufinalu će, u subotu, 16. veljače, igrati protiv pobjednika ogleda Iberostar Tenerife - Unicaja. Preostala dva četvrtfinalna para su: Baskonia - Joventut, te Real Madrid - Estudiantes. Finale se u glavnom gradu igra u nedjelju, 17. veljače.
Radović u Istanbulu
Vodeći Fenerbahče dočekuje u petak, 8. veljače, Panathinaikos, koji ima 9 pobjeda i 12 poraza. Ogled 22. kola u Ulker Areni u Istanbulu sudi Dubrovčanin Sreten Radović.

26. travanj 2024 17:14