StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

DUBROVČANIN OSTVARIO SAN Hrvoje Perić s Umana Reyer Veneziom prvak Italije!

21. lipnja 2017. - 02:14

Gotovo je. Umana Reyer Venezia je dobila šestu utakmicu finalne serije s 81:78, i to u gostima protiv Trenta te sa 4:2 u pobjedama ostvarila san. Nakon 74 godine osvojila je novi, treći naslov prvaka Italije. San je ostvario i naš Hrvoje Perić.

- Piše se da sam sa Splitom osvojio prvenstvo 2003. i kup 2004., ali nisam previše sudjelovao u tim uspjesima. Dakle, čekam još uvijek svoj prvi trofej! – znao je reći u vrijeme dok je nakon Splita nosio dres Zadra, i to od 2008. do 2010. godine.

Nije uspio sa Zadrom osvojiti novi trofej, zatim ni sa španjolskom Unicajom gdje je igrao jednu sezonu, ni u Italiji igrajući za Benetton i Vanoli Cremonu, također po jednu sezonu, ali jest u svojoj četvrtoj sezoni u dresu Umana Reyer Venezie, koja je u ljeto 2013. napravila odličan posao dovođenjem Dubrovčanina.

Naime, Perić je svako nekoliko bio MVP kola talijanskog prvenstva. Nastupio je i na talijanskom All Staru. U drugoj sezoni je vukao i odvukao momčad nakon dugi niz godina u doigravanje za prvaka, zatim i na završni turnir Kupa Italije, u trećoj sezoni i u Europu (Eurokup), a ove sezone u Europi do plasmana na završni turnir FIBA Lige prvaka. Tko zna što bi bilo da im suparnik u polufinalu završnog turnira nije bio domaćin i prvi favorit natjecanja, Tenerife. Možda bi i tu otišli do kraja. Perić je najviše puta bio najkorisniji igrač, ne samo svoje momčadi, već utakmice. Ove sezone prvi je strijelac Umana Reyer Venezie u ligaškom dijelu, prvi strijelac u Europi. Odličan i u doigravanju za prvaka.

Nakon što je Umana Reyer Venezia preko Pistoie u četvrtfinalu, Avelina u polufinalu i Trenta u finalu ostvarila san, Perić je s hrvatskom zastavom stigao na postolje te primio zlatnu medalju. Ako nije previše doprinio osvajanju svoja prva dva trofeja u karijeri, sad jest trećeg. I to su njegove zasluge usitinu velike. Hrvoje Perić je jedan od junaka trijumfa Umana Reyer Venezie, novog prvaka Italije!

27. travanj 2024 19:51