StoryEditorOCM
KošarkaNOVI USPJEH ŽENSKOG KOŠARKAŠKOG KLUBA RAGUSA

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA DJEVOJČICE DO 13 GODINA Ragusa doprvak Hrvatske!

2. lipnja 2019. - 19:53
Ragusa je doprvak Hrvatske u konkurenciji djevojčica do 13 godina. Druga je to medalja ove sezone za mlađe uzraste dubrovačkog kluba, a peta u posljednje tri sezone u kojima je, u svakoj, osvajala medalju s uzrastom do 11 godina (zlato i dva srebra s državnog za uzrast do 11 godina, bronca s državnog do 12 godina te sad srebro s državnog do 13 godina).

U finalu ovogodišnjeg državnog prvenstva do 13 godina, završnica je odigrana u Virju, poražene su od zagrebačke Trešnjevke 2009. sa 77:54. Broncu je osvojio Podravac koji je u utakmici za treće mjesto s 58:42 bio bolji od Akademije Žana Lelas. Ragusa je bez poraza stigla do finala. Bila je prvo najbolja u južnoj regiji, a zatim i na polufinalnom turniru gdje je u odluci tko će biti prvi, a tko drugi u skupini Virje dobila domaćina, Podravac te izbjegla u polufinalu Trešnjevku 2009., prvog favorita za naslov. Finale je izborila pobjedom protiv Akademije Žana Lelas, drugoplasirane ekipe druge polufinalne skupine u kojoj je najbolja bila Trešnjevka 2009. 

Ella Majstorović je opet, kao i u polufinalu protiv Akademije Žana Lelas, bila prvo ime dubrovačke ekipe: 29 koševa (prvi strijelac utakmice), 10 skokova, 3 asistencije i 7 osvojenih lopti. Paula Lobaš je opet bila prvi skakač, i opet ne samo Raguse, već i utakmice sa 16 skokova. Iva Tokić je bila drugi strijelac Raguse u finalu s 12 koševa, Ilma Šarotić je postigla 6, Inda Ćustović 3 te Luči Jeić i Martina Lončar po 2 koša. Sa srebrom oko vrata s državnog vraćaju se još Una Majstorović, Paula Miljanić, Danijela Đurić i Mia Mirović te trenerice Alma Majstorović i Cvetana Matić koje potpisuju i prethodne četiri medalje mlađih uzrasta Raguse.
27. travanj 2024 16:30