StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA

Dočekan je zvižducima i uvredama u beogradskoj Areni, na kraju je navijače Crvene zvezde natjerao da kažu: Hezonja je sjajan igrač!

Piše Tonči Vlašić
19. prosinca 2023. - 21:20

Real Madrid je ostvario novu eurolgašku pobjedu, i to je u punoj Štark Areni u Beogradu, pred više od 20.000 gledatelja, dobio Crvenu zvezdu u 15. kolu sa 72:58. Aktualni europski prvak je i dalje na samo jednom porazu. Ovo mu je četrnaesta pobjeda. Uoči ovog kola imao je tri pobjede viška u odnosu na prve pratitelje, Barcelonu i Virtus Bolognu...

Tko je igrač utakmice? Kad se uzme u obzir valorizacija - Mario Hezonja. Tko je prvi strijelac utakmice? Mario Hezonja. Tko je prvi skakač utakmice? Mario Hezonja.

Dubrovčanin je dočekan zvižducima. Potom uvredama. Očekivano, pogotovo kad se zna kako Super Mario hvali atmosferu koju naprave navijači Partizana, i kad je tako, ne mogu ga zbog toga na oči navijači Crvene zvezde, ali na kraju, sudeći po komentarima, i oni su morali priznati: Hezonja je sjajan igrač.

Ostvario je 28-godišnji Dubrovčanin ‘double double‘ - 17 koševa i 10 skokova. Pogodio je 4 od 5 šuteva za dva, 3 od 9 za tricu, plus 3 ukradene lopte. Nije počeo utakmicu, Crvena zvezda je povela sa 14:6, ali kad je ušao, bilo je jasno kako je opet raspoložen, te je Real Madrid ugasio nadu Crvene zvezde u uspjeh, tj. iznenađenje.

Mario je proveo na parketu 31 minutu. Srpski mediji ističu: Sjajna partija Hezonje, on je jedan od glavnih razloga što se kod Reala nije osjetio izostanak Rudyja Fernandeza i Gabriela Decka

Real Madrid ima samo dva poraza u svim natjecanjima, a ovo mu je dvadeset i deveta pobjeda ove sezone ne računajući prijateljsku kad je dobio u svom domu Dallas Mavericks sa 127:123. Španjolski mediji pišu kako Real Madrid vlada Europom željeznom rukom, kako je 20.000 navijača Crvene zvezde ušutkano još jednom bijelom simfonijom, kako orkestar Chusa Matea uvijek nađe svirače koji povise glas kad tenori nisu usklađeni...

Naslov u Marci, španjolskom sportskom dnevniku je: ‘Real Madrid razbio Zvezdu i utišao Štark Arenu sjajnim Hezonjom!‘

48 sati nakon ogleda s Crvenom zvezdom u Beogradu, Real Madrid igra kod kuće protiv beogradskog Partizana utakmicu 16. kola Eurolige. 

27. travanj 2024 14:35