StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

ĐIR EUROPOM Hrvoje, Ante i Lukša u glavnim ulogama

16. travnja 2018. - 00:16

ITALIJA: Umana Reyer Venezia je dobila derbi kod kuće. Bila sa 68:61 bolja od trećeplasirane Brescie te je i dalje druga, i dalje sa samo jednom pobjedom manje od vodećeg EA7 Emporio Armani Milano. Brescia sad ima dvije pobjede manje od Umana Reyer Venezie.

Hrvoje Perić je bio jedan od junaka pobjede aktualnog prvaka Italije. Po valorizaciji skupa s MarQuezom Haynesom najveći (ujedno, Perić i Haynes su bili dva najbolja igrača derbija). Postigao je Dubrovčanin za 20 minuta 14 koševa, i to bez promašaja! Šutirao je iz igre, za dva, 4/4, a slobodna bacanja 6/6. Imao je 5 skokova i 1 asistenciju.

Još su četiri kola do kraja ligaškog dijela. Lider u zadnjem kolu stiže u goste Periću i ekipi.

ŠPANJOLSKA: Barcelona je izgubila u gostima od Unicaje s 80:78. Ante Tomić je bio prvo prvi strijelac, prvi skakač i drugi asistent Barcelone. Postigao je 14 koševa (šut iz igre, za dva, 7/11), imao 7 skokova i 3 asistencije.

Barcelona je ostala treća – 19 pobjeda i 9 poraza, koliko ima i četvrta Valencia. Unicaja je peta sa 17 pobjeda i 11 poraza. Vodi Real Madrid s 25 pobjeda i 3 poraza, dok je druga Baskonia s 20 pobjeda i 8 poraza. Do kraja ligaškog dijela je još šest kola.

MAĐARSKA: Szolnoki Olaj je dobio kod kuće KTE Duna Aszfalt s 88:77 te je i dalje vodeći sastav prvenstva. Ima utakmicu manje, ali pobjedu više od drugoplasiranog Alba Fehervara. Treći Szombathely zaostaje tri pobjede…

Lukša Andrić je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu. Podijelio je laskavi naslov prvog strijelca i prvog skakača Szolnoki Olaja, te bio igrač na kojem je protivnik napravio najviše prekršaja. Postigao je 14 koševa i imao 7 skokova.

Szolnoki Olaj ima odigrati još šest utakmica u drugom krugu. Nakon toga kreće doigravanje.

27. travanj 2024 10:05