StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠI SZOLNOKI OLAJA PRVACI MAĐARSKE

DEVETI TROFEJ DUBROVAČKOG KOŠARKAŠA Lukša Andrić osvojio duplu krunu u Mađarskoj!

18. lipnja 2018. - 23:11

Slave košarkaši Szolnoki Olaja nakon četvrte utakmice finalne serije u kojoj su s 83:81 bili bolji u gostima od Szombathelyja, stigli su do treće pobjede te nakon dvije godine do svog osmog naslova prvaka Mađarske. Szolnoki Olaj slavi 33-godišnjeg Dubrovčanina Lukšu Andrića. Po valorizaciji bio je najbolji igrač u finalnoj seriji. I u četvrtoj utakmici je njegov doprinos bio velik. Postigao je 12 koševa. Pogodio je tri od četiri šuta za dva, jednom je gađao za tricu i pogodio, a od četiri slobodna bacanja ubacio je tri. Plus, imao je četiri skoka, dvije osvojene lopte, te po jednu asistenciju i blokadu. Sve to napravio je za 17 minuta. Nije igrao više zbog pet osobnih pogrešaka. Dok je Lukša bio na parketu Szolnoki Olaj je bio bolji od Szombathelyja u četvrtoj utakmici s 13 koševa razlike. Po tome nitko bolji od njega. 

Četvrta utakmica finalne serije bila je super zanimljiva, kao i prve dvije utakmice (u trećoj je Szolnoki Olaj bio uvjerljiv). Odlučio ju je Kendrick Perry. Domaćin je stigao do vodstva 81:80, ali nepune dvije sekunde prije kraja Perry je šutirao za tricu i pogodio.

Andrić je jedini u finalu ostvario 'double double', i to dva puta.

Ove sezone osvojio je duplu krunu. Naime, Szolnoki Olaj je početkom godine osvojio Kup Mađarske. Bio je to Lukšin prvi trofej u Mađarskoj u koju je stigao posljednjih dana 2016. godine nakon što je sezonu 2016./17. počeo u dresu španjolske Manrese. Trofeje je osvajao sa Cibonom, u Turskoj s Galatasarayom te u Kazahstanu s Astanom. Sa Cibonom je četiri puta bio prvak Hrvatske te jednom pobjednik Kupa Hrvatske, s Galatasarayom osvajač Superkupa Turske, s Astanom prvak Kazahstana, a sad sa Szolnoki Olajom dupla kruna u Mađarskoj.

Drugi put u karijeri Andrić osvaja duplu krunu. Prvi put je to uspio u sezoni 2008./09. s Cibonom.

28. travanj 2024 19:50