StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

CARMEN MILOGLAV Dubrovkinja nakon Španjolske osvojila i Njemačku!

2. svibnja 2018. - 02:32

Carmen Miloglav opet slavi. Dubrovkinja je prošle sezone u dresu španjolskog velikana, Perfumerias Avenide, osvojila duplu krunu, španjolsko prvenstvo i kup, a ove je sezone igrajući za njemački Rutronik Stars Keltern stigla do nova dva trofeja. Početkom sezone osvojila je njemački Super kup, a sad prvenstvo.

Rutronik Stars Keltern je bio najbolji u ligaškom dijelu prvenstva (18 pobjeda / 4 poraza), a potom je u doigravanju za prvaka ostvario čistih 7:0. U četvrtfinalu s 2:0 u pobjedama bolji od Chemnitza, koji je bio osmi u ligaškom dijelu. U polufinalu 2:0 bolji od Marburga, koji je bio peti u ligaškom dijelu te na kraju 3:0 u finalu bolji od braniteljica naslova, košarkašica TSV Wasserburga. U prvoj utakmici finala kod kuće pobjeda 77:64, u drugoj utakmici slavlje u gostima sa 68:67, a u trećoj, koja se, kao i prva, igrala u dvorani Rutronik Stars Keltern, pobjeda sa 64:56 te je slavlje moglo početi.

27-godišnja Miloglav je igrala u sve tri finalne utakmice. Računajući ligaški dio i doigravanje provela je na parketu 414 minuta te za to vrijeme postigla 108 koševa, imala 47 skokova, 42 asistencije, 20 ukradenih lopti i 3 blokade. S njemačkim sastavom je igrala i FIBA EuroCup. Nastupila je u svih šest utakmica u skupini. U prosjeku je igrala 14.3 minute: 2,5 koša i 2,2 asistencije po utakmici (četvrti asistent ekipe). U njemačkom Kupu stigla je do finala, ali je u njemu bio uspješniji TSV Wasserburga, kojeg su dobile u utakmici za pokal njemačkog Super kupa te sad u finalu doigravanja za prvaka.

Miloglav, koja igra na poziciji playa, reprezentativka je Hrvatske. Igračica koja je ponikla u Ragusi sudjelovala je u posljednjim akcijama reprezentacije - kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. 

FOTO Carmen Miloglav (četvrta s lijeva)

28. travanj 2024 16:42