StoryEditorOCM
KošarkaBEOGRAD DOMAĆIN ZAVRŠNOG TURNIRA KOŠARKAŠKE EUROLIGE

BRANITELJ NASLOVA PRVI FINALIST Dubrovčanin sudio prvo polufinale Eurolige pred 16.967 gledatelja u beogradskoj Areni!

18. svibnja 2018. - 22:19

Fenerbahče, branitelj naslova, prvi je finalist Eurolige. U prvoj polufinalnoj utakmici, kojom je otvoren Final four u beogradskoj Areni, dobio je sa 76:67 Žalgiris. U drugom polufinalu igraju CSKA Moskva i Real Madrid. 

Jedini predstavnik Hrvatske na Final fouru je dubrovački međunarodni sudac Sreten Radović, koji je sudio prvo polufinale pred 16.967 gledatelja. Radoviću je ovo drugi Final four Eurolige. Prvi put je sudio 2012. kada se završni turnir igrao u Istanbulu, a kad je naslov prvaka osvojio grčki Olympiacos. Radović je prije šest godina sudio također prvo polufinale. Tada između CSKA Moskva i Panathinaikosa, koji je završio pobjedom ruske momčadi sa 66:64.

Radović je jedan od najboljih europskih sudaca. Ove sezone je u ukupno trideset kola ligaškog dijela sudio u njih dvadeset i pet, zatim sudio je u doigravanju u tri od ukupno četiri kruga, a svih šest puta kad je propustio euroligaške utakmice - sudio je najvažnije utakmice Eurokupa.

Polufinale Fenerbahče – Žalgiris bila je 35. ovosezonska utakmica dubrovačkog suca u europskim kupovima.

Turnir u Beogradu završava u nedjelju, 20. svibnja, kada se u 17 sati igra utakmica za treće, a od 20 sati finalna utakmica. 

27. travanj 2024 10:31