StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠICA

'METE' RAGUSA, ČAK 37 SKOKOVA VIŠE Kapetanica ubacila najviše trica ove sezone, Vojtulek opet 'double double' protiv Šibenika... 

9. veljače 2020. - 18:48
Šibenik nije došao u najjačem sastavu. Izostale su Antonija Chiabov, Ana Tomičić, Katarina Puljić i Mia Vukšić. Dvije posljednje imaju dobre brojke ove sezone, ali i kad je bio kompletan, i kad je igrao kod kuće, nije uspio dobiti Ragusu, pomrsiti joj račune, pa tako ni sad kad se igralo u Gospinom polju, a kad je dubrovačka ekipa još jača nego je bila u jesen.

Ragusa računa na prvo mjesto u ligaškom dijelu. Uhvatiti najbolju poziciju u doigravanju za prvaka, a nakon toga – zna se – 'potuć' se za povijesni uspjeh kluba. Nikad Ragusa nije osvojila trofej, a ove sezone puca na oba. Prije napada na naslov prvaka Hrvatske čeka je bitka za Kup u kojem je tri puta igrala na Final fouru, a dva puta u finalu. Sva tri puta je Medveščak bio taj koji ih je zaustavio, 2015. i 2018. u finalu, a 2019. u polufinalu.

U domaćem prvenstvu Ragusa nikad nije igrala finale. Treće mjesto je do danas najveći uspjeh. Najveći konkurent, ako je suditi po rezultatima, bit će joj zagrebačka Trešnjevka 2009., a ne smije se otpisati ni Medveščak, koji brani oba naslova.

Utakmica protiv Šibenika u Gospinom polju? Vodstvo Raguse 4:0, koje je poništio Šibenik, a koji nakon 5:0 domaćina više nije izašao iz minusa. Na kraju prve četvrtine plus 13, na poluvremenu plus 25...

Kapetanica Raguse Katarina Zarač je svaku utakmicu ove sezone postigla najmanje jednu tricu, a do jučer najviše četiri, i to dva puta. Prvo protiv Šibenika u 4. kolu u Šibeniku, te kolo poslije protiv FSV-a u Dubrovniku. Sad je protiv Šibenika u Gospinom polju ubacila pet, a nju smo dočekali 5 minute i 40 sekundi prije kraja utakmice. S petom tricom je potpisala na semaforu 80:49. Inače, za taj učinak potrošila je devet lopti. Imala je šut za tricu iznad 50 posto, točnije, 56 posto!

Ana Vojtulek je u obje utakmice ove sezone protiv Šibenika ostvarila 'double double', ukupno četvrti ove sezone. Sad 12 koševa i 12 skokova. Ivona Matić je bila prvi strijelac Raguse čije su sve igračice pogađale koš Šibenika. Najviše asistencija je podjelila Živana Janković. Ragusa je imala 37 skokova više od Šibenika. Bitku pod koševima dobila je sa 63:26!

FOTO Romana Stojanović, Ana Haklička i Katarina Zarač
Ragusa – Šibenik 92:61
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 200. Suci: Denis Bajramović (Dubrovnik), Frane Mjeda i Josip Strikić.
RAGUSA: Pocrnjić (4), Stojanović (2), K. Zarač (17), Vojtulek (12), Haklička (6), Beletić (2), Todorić (2), Molnar (18), Janković (2), Matić (19), Putica (3), Miloglav (5). Trener: Braslav Turić.
ŠIBENIK: Obratov (9), Čaleta, Silov (14), Barišić, Milković, Cigić (2), Džafić (19), Skrozić (4), Šarić (11), Ćuklin (2). Trener: Stipe Bralić.
Četvrtine: 23:10, 22:10, 16:21, 31:21
 
Ragusa 13/0
Ragusa je, naravno, i dalje bez greške ove sezone u Prvoj hrvatskoj ligi. Dobila je svih trinaest utakmica. Druga Trešnjevka 2009. ima pobjedu manje. Naravno, izgubila je od Raguse. Šibenik je četvrti. Ostao je na devet pobjeda, a u Dubrovniku je upisao četvrti poraz. Medveščak ima devet pobjeda i tri poraza, ali i utakmicu manje. Peti Zadar ima pet pobjeda i osam poraza...

U 14. kolu, 22. veljače, Ragusa je gost FSV-a.

27. travanj 2024 08:22