StoryEditorOCM
AutomobilizamMEDIJSKI POKROVITELJ ‘DUBROVAČKI VJESNIK‘

Rekordan broj prijava, Niko Pulić ima novog ‘konja‘ za lov na naslov prvaka, i sin Ivan će mu dati ruke, Dubrovnik Racing zove prvo sve na Pile

Piše Tonči Vlašić
3. listopada 2023. - 20:04

Nikad ovoliko prijava – istaknuo je Maro Franić, trofejni vozač Dubrovnik Racinga. Potražio je startnu listu 23. Nagrade Dubrovnika Memorijal Željko Đuratović – Trofej Dubravko Čikor, koja se održava ovog vikenda, kako bi bio precizan.

- Čak 128 automobila. Pazi, u Grupi 2 je prijavljeno 13 hrvatskih vozača, a bude ih po 5,6. Tu nije riješeno pitanje prvaka. Dva su kandidata za naslov, trenutno vodeći Nino Andrejević iz Opatije, koji vozi Fiat Punto i Niko Pulić, koji je za ovu priliku iznajmio Škoda Fabiu R5, a to je sjajno auto – naglašava Maro.

Dubrovnik Racing će ovih dana obilježiti 30. rođendan. Priprema se program na Pilama, ispred Turističke zajednice. Izložit će se već u četvrtak trkači auti, u petak će biti zabave, od podne do 17 sati. Nagradnih igara. Jedna od glavnih je jurnjava stazom odluke od mosta prema Osojniku sa Žarkom Knegom u njegovom ‘bolidu‘. Eto, prije neki dan je član Dubrovnik Racinga na zadnjoj utrci sezone TCR Istočna Europa ispisao povijest, prvi put se u karijeri popeo na pobjedničko postolje. Dakle, u subotu, kad su treninzi, tko bude imao sreće u petak, jurit će s Knegom od starta do cilja.  

image

23. Nagrada Dubrovnika - Memorijal ‘Željko Đuratović‘ - Trofej ‘Dubravko Čikor‘

image

Mirko Pendo 2022. godine na 22. Nagrada Dubrovnika - Memorijal ‘Željko Đuratović‘ - trofej ‘Dubravko Čikor‘

Tonči Vlašić/

Ali, amo opet na dubrovačko brdo. Nedjelja, 8. listopada, dan je odluke ne samo u Grupi 2. Ne zna se ni prvak Grupi 6, zatim tko je klupski prvak Hrvatske, a tko timski. Dubrovnik Racing je vodeći u poretku klubova, a Konavle ga jedine mogu prestići, međutim, čudo bi se trebalo dogoditi da se na kraju tu poredak promijeni, pogotovo jer će sve snage lidera (domaćina), pa i one s kruga, u akciju ovog vikenda. Isto vrijedi i za Euromarine DAS Racing Team. Vodi u poretku timova, nije još matematički osigurao naslov, ali prednost mu je velika, baš velika, te bi i taj naslov trebao u vitrine najuspješnijeg hrvatskog kluba na krugu i brdu…

I onda opet povratak u Grupu 2 kad smo vidjeli kako nema Ivana Pulića u Grupi 4 u kojoj je osigurao naslov, već je njegovo ime među prijavljenima za nastup u Grupi 2.

- Ivan želi pomoći ocu da osvoji naslov. Naime, Niku za naslov ne igra samo pobjeda, već Andrejević mora biti ne bolje plasiran od petog mjesta – dodaje Maro.

Među onih spomenutih ‘čak 13 vozača Grupe 2‘ su još i Žarko Knego, koji će voziti svog TCR-a. Lani je Knego, kojem je Europa u prvom planu, zatim domaće prvenstvo na krugu, a tek oda domaće brdo, slavio na stazi od mosta prema Osojniku. Bio je ukupni pobjednik Nagrade. U Grupi 2 se prijavio i Maro Slade, koji je iznajmio Pola. Zatim Stijepo Manenica, koji je juriti u Mitsubishiju, pa Matija Juršić, koji će kao i Niko Pulić voziti Škoda Fabiu, Tu je i Nikola Radnjić koji će nastupiti u TCR-u, Frano Dubreta također, te Ozren Granda… Ivan će voziti Smarta u kojem je ove sezone prethodne utrke vozio njegov otac. I Goran Deak je u Grupi 2, a on će biti u Golfu TCR… Bit će, baš će bit zanimljivo u Grupi 2 – razvukao je osmijeh Maro Franić, pa potom o Grupi 6 gdje tri vozača imaju priliku osvojiti naslov. Marin Božičević (RI Autosport) je trenutno vodeći sa 117 bodova, dva boda manje ima Božo Jovanović Bartulović (Konavle), a treći je Marijo Barović (Župa dubrovačka) sa 110 bodova.

- U Grupi 1 Dejan Dimitrijević ne bi trebao ni dolazit. On je osigurao naslov prvaka u kategoriji I, te u Grupi 1. U Grupi 3 je prijavljeno šest vozača, a tu se već zna prvak, kao i u Grupi 4, te Grupi 5. Marino Poropat koji vozi za naš klub je prvak u Grupi 3, Ivan Pulić iz Auto kluba Konavle je, već smo rekli, prvak u Grupi 4, a u Grupi 5 je prvak također član našeg kluba, Saša Radola. Čak 31 natjecatelj je prijavljen za nastup u Grupi 5. Radola dolazi jer želi pobijediti na svim utrkama ove sezone U Grupa 6 je prijavljeno 15 vozača - dodaje Maro Franić.

image

Kad ne vozi, prati što se događa na stazi - Maro Franić

Tonči Vlašić/

Klupski? Na prva dva mjesta bit će Dubrovnik Racing i Konavle. Ako Župa dubrovačka bude u nedjelju ispred Fly wit Kolman bit će treća u ukupnom poretku klubova prvenstvu Hrvatske. Dakle, opet će hrvatski jug zauzeti sva tri skalina pobjedničkog postolja, kao 2019. godine kad je Župa dubrovačka prvi put bila prvak, Dubrovnik Racing drugi, a Ragusa Racing treća. 

Osim što je dubrovačkom brdo zadnja utrka sezone prvenstva Hrvatske, ona je i zadnja utrka koja se boduje za prvenstvo Crne Gore u kojem se također na stazi od mosta prema Osojniku puno toga odlučuje. 

Treninzi su u subotu, 7. listopada, od 11 sati, a prva bodovna utrka u nedjelju, 8. listopada, počinje u 11 sati. Rekordan broj prijavljenih je razlog zbog čega se oba dana ne starta kasnije.

Maro Franić će, otkrio je, na Pilama predstaviti svoj novi auto, Seat Leon S2000 WTCC.

26. travanj 2024 13:11