StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM/PRVENSTVO HRVATSKE NA BRDSKIM STAZAMA

NA PETOJ UTRCI ZA PET Dubrovnik Racing osvojio Čabar!

17. srpnja 2017. - 10:06

Auto klub Dubrovnik Racing je ostvario treću pobjedu ove sezone na utrkama Prvenstva Hrvatske na brdu. Slavio je na startu sezone na Sljemenu, zatim na trećoj utrci u Kotoru te sad na petoj u Čabru. U Skradinu na drugoj i na Malačkoj gdje je održana četvrta utrka bio je drugi, ali s malim bodovnim zaostatkom za pobjednicima, Goricom odnosno Solinom te kad se sve zbroji, vodi uoči posljednje četiri utrke sezone s gotovo 80 bodova prednosti ispred prvog pratitelja.

Ukupni poredak je slijedeći: prvi Dubrovnik Racing s 329,5 bodova, drugi Solin s 256,5 bodova, treća Zanatlija s 227 bodova…. U Čabru proteklog vikenda Zanatlija je bila prva do prvog Dubrovnik Racinga, a Opatija treća.

- Osim što smo klupski najbolji, tri naša vozača se bore za prvaka Hrvatske u grupama, i to Đivo Franić u grupi N, Ante Alduk u grupi A i Tamas Tomscany u E1, dok je Istvan Kavecz u utrci za prvaka u ukupnom poretku kategorije I. U kategoriji II Laszlo Szasz je neuhvatljiv. - istaknuli su u Auto klubu Dubrovnik Racing.

U Čabru, na petoj utrci sezone, Auto klub Dubrovnik Racing je nastupio s jedanaest članova. Pobjedu u klasi ostvarili su Đivo Franić (klasa N), Tamas Tomscany (klasa E1 15) i Laszlo Szasz (klasa D 20), drugi su bili Ante Alduk (klasa A8) i Istvan Kavecz (klasa E1 23), treći Đivo Feređa (klasa N2), četvrti Maro Franić (klasa E1 17), peti Domenik Kavecz (klasa E1 17), šesti Mato Milković (klasa E1 15), dok su odustatli Zoltan Balatincz (klasa D 19) i u svom debiju za dubrovački klub Bianca Steiner (klasa D20).

Nastupio je u Čabru i Marijo Barović, član Župe dubrovačke, koji je bio najbolji u klasi A6. Uoči utrke u Čabru Barović je bio četvrti u poretku za prvaka grupe A sa samo devet bodova manje od vodećeg Duška Banjeglava iz Delta Timinga.

Iduća, šesta utrka prvenstva Hrvatske na brdskim stazama vozi se u Cazinu (BiH) 5. i 6. kolovoza. Potom Ilirska Bistrica (Slovenija) od 1. do 3. rujna te Buzet od 15. do 17. rujna.  Posljednja deveta utrka sezone se vozi 7. i 8. listopada u Dubrovniku

27. travanj 2024 17:08