StoryEditorOCM
ZabavaFILMSKA MANIFESTACIJA DANAS U LAZARETIMA

TIŠINA, MOLIM! SLAVI DAN ŽENA U Lazaretima uspješne dubrovačke filmske djelatnice, projekcije kratkometražnih filmova i jedna premijera

Piše DV
8. ožujka 2018. - 09:45

Povodom međunarodnog Dana žena, u Lazaretima će se od 19 sati predstaviti “Fantastične Superžene” - uspješne dubrovačke filmske djelatnice s kojima će razgovarati voditeljica Đive Galov. Čut ćemo iskustva Duške Nešić, kostimografkinje koja iza sebe ima ogroman broj filmskih, televizijskih i kazališnih projekata.

Upoznat ćemo mlade dubrovačke umjetnice Nikolinu Japunčić i Miu Mariu Škoda, odnosno tandem “diobanaoba”, poznate po svojim dvodijelnim portretima, na kojima jedna uvijek slika lijevu, a druga desnu stranu slike. Danas će nam prikazati njihov prvi kratki film Banaon.

Imat ćemo priliku pogledati i jednu premijeru. Riječ je o kratkom filmu “Nitko nije savršen” mlade dubrovačke redateljice Barbare Vekarić. Radi se o tinejdžerici izloženoj pritisku vršnjaka i dečka koji joj se sviđa da izgubi nevinost. Iva Nikolić, stand in artist i filmski vodič, ispričat će nam iskustva koja je stekla u radu na šest sezona popularne serije Igre Prijestolja.

Događaj će imati i “slatku notu”, za što će se pobrinuti poznata slastičarka Lucija Tomašić, čije ćemo delicije moći kušati. Zabava u Kino Kavani nastavit će do kasno uvečer uz glazbu DJ Crva.

28. travanj 2024 08:45