StoryEditorOCM
ZabavaŽESTOKA JADRANKA

Srpski tabloidi opet napadaju najveću crnogorsku zvijezdu jer pjeva hrvatske domoljubne pjesme. Ali ona odmahuje rukom i kaže ‘jači smo od Srbije‘, poslušajte

Piše dv/Mozaik sd
11. rujna 2022. - 18:58

Crnogorki Jadranki Barjaktarović srpski tabloidi nikako ne mogu oprostiti što pjeva hrvatske pjesme. Ovoga puta otpjevala je pjesmu posvećenu hrvatskom generalu Anti Gotovini i ostalim generalima, piše Slobodna Dalmacija. O ovoj pjevačici smo već pisali, ali srpski mediji nikako da je puste na miru, čak navode i da pjeva ustaške pjesme, iako to nije istina. 

image

Y T

Prije dvije godine je u Podgorici, na skupu na kojem se okupilo nekoliko tisuća ljudi, pjevala pjesmu "Ne može nam niko ništa", ali je drugi dio refrena "jači smo od sudbine" promijenila u "mi smo jači od Srbije" i zbog toga joj je zabranjen ulazak u Srbiju, piše Kurir.

No, borbena pjevačica se ne smiruje, ne briga je puno što je Srbi ne vole. Ovaj put je pjevala pjesmu Miroslava Škora "Sude mi". U Kuriru u tekstu koji je objavljen krajem kolovoza ove godine pišu da je to "skandal".

Inače, Škoro je više puta istaknuo kako je ova pjesma posvećena Anti Gotovini i svim ostalim hrvatskim generalima te da je nastala u trenutku dok su oni bili u Haagu.

- Pjesma za sve naše generale, za Zrinske, Frankopane, Gupca, za sve one koji su na pravdi Boga osuđeni u prošlom režimu, od Bleiburga do Stepinca i proljećara. Pjesma je i za one pravednike koji su nevini trunuli u Jasenovcu, za one progonjene i osuđivane kroz povijest – rekao je Škoro za Večernji list 2016. o pjesmi Sude mi, a u jednoj emisiji dodatno je objasnio:

– Iako je očito da pjesme "Sude mi" i "Svetinja" govore o generalu Gotovini, ja sam te pjesme posvetio svim hrvatskim generalima. I generalu Blaškiću, Markaču, Čermaku... - kazao je.

Jadranka je spomenutu pjesmu prvi put otpjevala prošle godine na javnom skupu, a od tada ju je uvrstila na svoj redoviti repertoar.

image

y t

- Hoćemo li jednu "Judge Me"? Limenka? Oni nam sude. To ćemo učiniti svi zajedno - poručila je Barjaktarović okupljenim Crnogorcima.

Kurir je ‘napada‘, kaže da joj je propala karijera i slično, međutim Jadranka tvrdi da joj ide sasvim dobro i da je briga što pišu srpski mediji.

image

Y T

O njoj pišu i drugi srpski mediji, navode da promovira Crnu Goru i da je nacionalistkinja, piše Slobodna Dalmacija. No, Jadranka poručuje da samo voli svoju zemlju za koju želi da je što neovisnija od Srbije.  

27. travanj 2024 16:25