StoryEditorOCM
ZabavaPRESKUPI PRAMENOVI

Splićanka se požalila da joj je frizerka masu digla cijene, žene je zasule preporukama

Piše Petra Klarić
12. siječnja 2024. - 07:32

U Facebook grupi “Mame Splitsko-dalmatinske županije” jedna se anonimna članica bacila u potragu za novim frizerom. Razlog je, kaže, što si više ne može priuštiti nadopunu pramenova koju svaka dva mjeseca plaća vrtoglavih 120 eura, piše Slobodna Dalmacija.

- Zanima me gdje bih mogla napraviti pramenove (pepeljaste) izrast i da mi navedete cijenu. Naravno, pitam žene koje rade pramenove i zadovoljne su s frizerskim.  

Moja frizerka, kod koje sam svaka dva mjeseca, počela je naplaćivati 120 eura. Radi se o korijenu, srednje gustoće kose. Da se razumijemo, jasno mi je da to doma ne mogu sama, ali 120 eura mi je previše i radije bih se onda prebojala ako su to te cijene – napisala je.  

Cijene frizera i drugih kozmetičkih usluga konstantno idu gore, a mušterijama je postalo blesavo plaćati ogromne cifre za usluge koje moraju obavljati svaki mjesec ili dva. Mnogi se tako odlučuju na potragu za frizerom izvan Splita, gdje su cijene ipak nešto niže. Objavu su u grupi komentirale brojne žene koje po novi “friz” idu u Sinj, ali našlo se preporuka i za neke cjenovno prihvatljive salone u Splitu.  

Ide se preko Klisa

- Ja idem u Sinj zadnje dvije godine jer su u Splitu prešli sve mjere i granice, ali dok je ženama normalno davat toliko love za pramenove, onda iste mogu nabijat cijenu do besvijesti - napisala je jedna članica grupe, dok je druga otkrila da istu uslugu u Sinju plaća 37 eura. 

- U to vam ulazi najam prostora, doprinosi, materijal (ovisno s kojim se brendom radi), znanje, iskustvo, a i frizerka mora otić u dućan i donit doma spizu - nadovezala se druga komentatorica. 

image

Cijene frizerskih usluga u Splitu rastu iz dana u dan

Neja Markičević/Cropix

Za mišljenje smo pitali jednu splitsku frizerku, koja u gradskom kotaru Bol ima vlastiti salon. Ona nam kaže da joj je cijena od 120 eura za nadopunu pramenova prenapuhana, ali dodaje da ljudi tu često ne uračunaju druge usluge koje dobiju, poput feniranja, peglanja... Ipak, kaže nam da bi ona istu uslugu svojim mušterijama naplatila više nego duplo povoljnije. 

- Ovisi koja je dužina i gustoća kose, ali ja bih to za srednje gustu kosu naplatila 50-ak eura, čak nešto manje. Ipak, nekad se toliko izmučim da mi padne napamet da to vrijedi više, ali imam uglavnom stalne mušterije pa im ipak ne mogu samo tako dizat cijene - priznala nam je.  

Kaže i da frizerima troškovi rastu svakog dana, što zbog cijene rente prostora, što zbog sve skupljih proizvoda koje koriste. Vjerojatno je to jedan od razloga za poskupljenja. No, čini se da ova frizerka nije "Posljednji Mohikanac" jer se u komentarima ipak našlo i par preporuka za druge splitske frizerske salone koji “ne pelješe” svoje mušterije. 

image
Marko Todorov/Cropix

 

27. travanj 2024 07:48