StoryEditorOCM
ZabavaGIGI HADID

Slavna Palestinka zbog objave na Instagramu dobila osudu izraelske vlade, prijete joj smrću

Piše Ines Stipetić/Gloria
18. listopada 2023. - 08:30

Od kada je krenuo sukob između Izraela i Palestine, brojne slavne osobe dale su podršku napadnutim Izraelcima dok je dio njih stao na stranu Palestine. Jedna od njih je slavna manekenka Gigi Hadid koja je nedavno punila medije svojim bliskim prijateljstvom s Bradleyem Cooperom, a sada dobiva prijetnje smrću. Točnije, kako tvrdi američki portal TMZ, prijetnje je dobio svaki član obitelji Hadid – njezina sestra Bella, brat Anwar, pa čak i njihovi rastavljeni roditelji Mohamed Hadid i Yolanda Foster. Gigi Hadidi, po ocu Palestinka, od početka sukoba na Bliskom istoku, u svojim je komentarima na Instagramu vrlo aktivna.

image
Bertrand Guay/Afp

Iako je osudila teroristički napad Hamasa na nedužne civile, osudila je i izraelski napad na nedužne Palestince koji žive u pojasu Gaze. Izrazila je i sućut svima čiji su voljeni stradali na obje strane, prenosi Gloria.

A tijekom vikenda je napisala: ‘‘Nema ničeg židovskog u postupanju izraelske vlade prema Palestincima. Osuđivanje izraelske vlade nije antisemitizam i podržavanje Palestinaca nije podržavanje Hamasa.‘‘

Istaknula je i kako svaki čovjek zaslužuje osnovna prava, tretman i sigurnost; bez obzira na nacionalnost, vjeru, etničku pripadnost ili gdje su rođeni.

No njezini komentari nikako nisu sjeli izraelskoj vladi pa je sa s njihovog službenog Instagram računa dobila ekspresni odgovor uz screenshot njezine objave. "Nema ničeg hrabrog u Hamasovom masakru nad Izraelcima. Osuditi Hamas za ono što jest (ISIS) nije istup protiv Palestine, a podrška Izraelcima u njihovom pravu protiv barbarskih terorista je ispravna stvar", a potom su joj izravno uputili pitanje upitavši je je li spavala prošli tjedan, piše Gloria.

image
/Shutterstock

"Ili vam je sasvim u redu zatvarati oči pred klanjem židovskih beba u njihovim domovima? Vaša šutnja vrlo je jasno pokazala gdje se nalazite", zaključili su.

No čini se da njezini komentari nisu sjeli ni mnogo agresivnijim zagovornicima izraelske politike koji su se uspjeli dočepati privatnih brojeva telefona svih članova obitelji te slati uznemirujuće poruke.

Njezin otac, inače bogati građevinski poduzetnik i Palestinac rodom iz Nazareta, koji je također komentirao sukob, navodno se sprema zatražiti pomoć FBI-a. Inače ovaj kontroverzni građevinar koji je navodno bankrotirao, jednom je izjavio kako si je zacrtao da svako od njegove djece, uključivši i dvoje iz prijašnjeg braka, razumije i poštuje svoj palestinski identitet.

26. travanj 2024 16:42