StoryEditorOCM
ZabavaNAGRADA PUBLIKE

Silente s pjesmom “Poljubi me za kraj” osvojio Cesaricu u kategoriji rock hita

Piše Nina Glučina Ramadža/sd
31. siječnja 2022. - 23:55

Nakon duge dvije godine pandemije i nastupanja u raznim uvjetima, prilagođavanja nastupa i dodjela aktualnim okolnostima; glazbenici su konačno zakoračili na crveni tepih nagrade Cesarica i stati pod svjetla reflektora, piše Slobodna Dalmacija.

Večeras, je održana svečana dodjela nagrade Cesarica u City Plazi Zagreb na kojoj je dvanaest finalista, dobitnika Cesarice za Hit mjeseca bilo u konkurenciji za nagrade- Pop hit, Zabavni hit, Rock hit, Internet hit i Radijski hit i onu najveću – Hit godine koju je osvojio Petar Grašo sa 'Jel’ ti reka ‘ko'.

image
Davor Pongračić/Cropix

Da sve ostaje u familiji potvrđuje i to da je pop hitom godine proglašena "Inamorana" Tonča Huljića, Madre Badesse i Petra Graše, a titula hit autora je pripala Vjekoslavi  i Tonču Huljiću

image
Titula hit autora je pripala Vjekoslavi i Tonču Huljiću
Davor Pongračić/Cropix

Branimiru Mihaljeviću također je pripala titula hit autora a pjesme i autori koje su ušle u finalni izbor za Cesaricu - hit godine bile su  Matija Cvek “Ptice”, Albina “Tick-Tock”, Marko Kutlić “Budi moja noć” , Tonči & Madre Badessa ft. Petar Grašo “Inamorana”,  Gibonni “Kiša, Željko Bebek “Kupit ću nam sat”, Matija Cvek & Marko Kutlić “Zaplesala je s ljetom”, Dalmatino “Refužo”, Lorena “Tvoja i gotovo”, Željko Bebek “Kćeri moja” , Silente “Poljubi me za kraj” i Petar Grašo “Jel’ ti reka ‘ko”.

Cesarica za zabavni hit pripala je Željku Bebeku i njegovoj “Kupit ću nam sat”, za internet hit otišla je u ruke Albine za “Tick-Tock“,za radijski hit otišla je u ruke Matije Cveka za pjesmu “Ptice”, nadalje Cesaricu za pop hit osvojili suTonči & Madre Badessa i Petar Grašo za “Inamorana“ dok je rock hitom proglašen Silenteov “Poljubi me za kraj”.

image
Davor Pongračić/Cropix

Kroz uzbudljivu večer vodio  je Ivan Vukušić koji je imao pomoć naših talentiranih  glumica prilikom dodjele nagrada. Na bini su mu se pridružile Petra Kurtela, Daria Lorenzi, Tesa Litvan, Kristina Krepela, Iva Jerković i Buga Marija Šimić.

Cesarica je hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine i dodjeljuje se pjesmi koju bira publika kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu godine.

Nagrada je dobila ime po istoimenoj pjesmi koja je osvojila čak četiri Porina te je, prema mnogima, najuspješnija hrvatska pjesma svih vremena.

30. travanj 2024 17:58