StoryEditorOCM
ZabavaPROVJERITE TKO ĆE SVE NASTUPATI

Predstavljen program ovogodišnjeg ‘Adventa na Vojnoviću‘, Potrebica: ‘Želimo napraviti zabavu, prije svega, za naše studente, ali svi sugrađani i gosti su dobrodošli!

Piše Bruno Lucić
16. studenog 2023. - 14:11

U prostoru Studentskog doma u Dubrovniku predstavljen je program ovogodišnjeg izdanja manifestacije "Advent na Vojnoviću". O stavkama programa govorio je ravnatelj Studentskog centra u Dubrovniku Marko Potrebica.

image
Božo Radić/Cropix

- Ova godina nam je malo posebna, malo smo ranije krenuli, međutim, mi na Sveučilištu u Dubrovniku i u Studentskom centru imamo za to posebne razloge. Ove godine Sveučilište u Dubrovniku slavi 20 godina, a Studentski centar 60 godina postojanja. Htjeli smo to obilježiti s dva prigodna koncerta kojima je cilj, prije svega, našim studentima pružiti odgovarajuću zabavu jer je činjenica da se godinama govorilo da Dubrovniku nedostaje zabave za mlade a samim tim za studente, posebno zimi. S druge strane, željeli smo poslati poruku našim sugrađanima da su dobro došli u prostore Studentskog centra, Studentskog doma i Sveučilišta u Dubrovniku. Ove godine krećemo sa Silenteom 21. studenog povodom 20 godina Sveučilišta u Dubrovniku i to je poklon Sveučilišta našem gradu. 24. studenog obilježavamo 60 godina od osnutka Studentskog centra i to je na neki način uvertira u ‘Advent‘, krećemo s Dalmatinom i mogu reći da smo u razgovoru sa studentima i njihovim predstavnicima zajednički kreirali program. Kreirali smo ga na način da za svakoga ima ponešto uz neka iznenađenja koja ćemo napraviti. Htjeli smo iskoristiti činjenicu da u Studentskom domu imamo trenutno preko 100 stranih studenata tako da će iznenađenja koja ćemo raditi nedjeljom u sebi sadržavati DJ-eve i prilagođenu glazbu za naše studente koji su došli preko Erasmus programa, pojasnio je Potrebica.

image
Božo Radić/Cropix

Potom je naveo koje izvođače publika može očekivati tijekom manifestacije.  

- Svaki utorak nastavljamo naš tradicionalnu priču s ‘Studentskim utorkom‘. Imali smo skoro naš kućni bend Bokal vode koji će ove godine biti s nama, to su naši studenti, međutim, na samom uvodu priče krenut ćemo s Diktatorima da na neki način napravimo pravu zabavu jer su Diktatori lani zajedno s Giulianom nastupali i zaista je bila vrhunska zabava. Uoči adventa krećemo s Bosutskim bećarima. Lani su napravili zabavu od 20 sati do ponoća i to će se ponoviti i ove godine. Devet godina nisu nastupali u Dubrovniku prije toga, a prijem publike i naših sugrađana zaista je bio izuzetno dobar. Nakon toga nastavljamo s nečim sasvim drugačije, s Vojkom V koji nastupa 8. prosinca. Kao što sam rekao na početku, željeli smo barem s jednim koncertom u potpunosti probati zadovoljiti ukus svakog od nas. Vojko V je trenutno jedan vrlo popularni izvođač i drago mi je da ćemo ga ugostiti na našem ‘Adventu‘. Nakon toga kao iznenađenje imamo Matka i Branu. Važno je naglasiti da svi naši programi završavaju do ponoći, dotad imamo dozvolu, a respektiramo i činjenicu da studenti trebaju učiti, ali i da naši susjedi u Čokolinu i Pejtonu spavati. 15. prosinca imamo legendu hrvatske glazbene estrade – Matu Bulića. Iznimno mi je drago da će jedan od njegovih povratničkih koncerata nakon problema s koronom biti i u Dubrovniku. Bulić dugo nije nastupao u gradu i drago mi je da je Mate odmah odgovorio da dolazi i tog 15. prosinca će biti zaista prava zabava. 22. prosinca, već u božićno vrijeme, imamo koncert Zsa Zse koja će dio svog repertoara prilagoditi samom Božiću. Jole je lani napravio show, pravu zabavu, ‘zakrčio‘ je pristupne ceste... Svidio se Jole nama, svidjeli smo se mi Joli i vrlo lako smo se dogovorili da 27. prosinca Jole bude u našem gradu. Vrhunac "Adventa na Vojnoviću" u koncertnom smislu bit će 29. prosinca kad imamo program koji će trajati do 2 po ponoća i to je jedini program koji će trajati malo dulje. Počet ćemo tu večer s Adijem Šošom, jednim popularnim, mladim izvođačem iz Bosne i Hercegovine koji dolazi iz Mostara, a nakon toga zabavu, kao nešto raniji doček Nove godine na "Adventu na Vojnoviću" radimo s Matkom i Branom. Vjerujem da će program koji je u potpunosti financiran sredstvima Studentskog centra u Dubrovniku - zadovoljiti ukuse i naših studenata prije svega, ali i naših susjeda, sugrađana i svih onih gostiju koji će doći u naš grad, izjavio je ravnatelj SC-a te dodao:

image
Božo Radić/Cropix

- Namjerno sam istaknuo da je u potpunosti ovo naša produkcija, naš proizvod bez ikakve pomoći Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika jer često dio naših sugrađana misli da nam netko pomaže. Ne, ovo je naš proizvod. I onda se pokaže još jedanput kako je dobro da određeni objekti u gradu Dubrovniku nisu isključivo privatni jer ovo što danas predstavljamo i što radimo protekle dvije godine moglo se u zimskom vremenu organizirati u bilo kojem drugom privatnom objektu, hotelu... Naša poslovna politika je da želimo napraviti zabavu za naše studente, želimo integraciju s našim susjedima, želimo da se naši sugrađani zabavljaju i da imamo jedan ‘narodni‘ advent. U skladu s tim, probat ćemo i naše cijene, s obzirom na sva poskupljenja, prilagoditi da naši studenti i sugrađani mogu doći rasterećeni ovdje i provesti ugodnu večer. Svi su dobrodošli i vjerujem da će i ove godine naš ‘Advent‘ povući znatno zanimanje naših sugrađana. Mi smo petkom, dio smo Dubrovačkog zimskog festivala, a glavnina događanja na Stradunu je subotom i mislim da je to jedna krasna priča. S programima koji su organizirani na Stradunom i s "Advetnom na Vojnovićem", Dubrovnik je grad koji tijekom adventskog vremena ima najviše besplatnih koncerata na otvorenom za naše sugrađane. Pozivam sve druge subjekte, prije svega privatne, da se uključe i da sami organiziraju dodatne programe jer samo tako Dubrovnik može postati adventska destinacija odnosno privući što više ljudi. Vjerujem da će ove godine program u Dubrovniku, gdje su većinom najbolji A -izvođači hrvatske glazbene liste i popularni izvođači iz regije, definitivno privući dovoljan broj ljudi. Naš adventski program napravljen je za studente i za naše susjede i sugrađane, zaključio je Potrebica.

28. travanj 2024 14:53