StoryEditorOCM
ZabavaRADO VIĐEN GOST U NAŠEM GRADU

Poslušajte novi hit ‘Tu noć‘ Senada Ajanovića, velikog prijatelja mnogih Dubrovčana

Piše dv
26. svibnja 2023. - 19:27

Svaki glazbenik, bez iznimke, priželjkuje da mu nova pjesma dotakne u srce publike i to je njemu najveća nagrada. Glazbeniku i prijatelju brojnih Dubrovčana Senadu Ajanoviću je to uspjelo s pjesmom "Tu noć", koju je u samo nekoliko dana od objave preuzelo 72 radio postaje iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Stihove pjesme napisala je hrvatska književnica s njemačkom adresom Marijana Dokoza, koja je prošle godine s pjesnikom Josipom Horvatom Macadom izdala zbirku poezije "Prijestupnici" za koju su osvrt napisali Petar Grašo, Željko Bebek i Đani Stipaničev, za aranžman je zaslužan Ante Toni Lasan, jedan od najpoznatijih aranžera u Hrvatskoj i inozemstvu koji je radio s brojnim poznatim glazbenim imenima, a za spot je zaslužna hrvatska glazbena kuća "Croatia Records".

-Izuzetan je osjećaj osjetiti kako pjesma počinje živjeti i kako ljudi u njoj pronalaze svoju priču. Ponosan sam, a prije svega sretan kao malo dijete jer smo napravili nešto što ostaje. Svaka pjesma je odraz nečijeg života, i ova je, ali čijeg, neka ostane tajna, rekao je zagonetno Senad Ajanović o stihovima pjesme "Tu noć".

A stihovi pjesme govore o jednoj putu na kojem je ljubav ovijena tajnom, vidljiva, a nevidljiva, opipljiva, opet, kaže Senad, nedodirljiva. I baš je zato tako tajnovita.

Senad već godinama živi i nastupa u Frankfurtu na Majni, a u Cavtat gdje ima kuću dolazi nekoliko puta godišnje. Rado je viđen u Dubrovniku jer njegovi prijatelji znaju kako su zabava i dobar provod zagarantirani gdje god se on pojavi.

Senad: Prijatelje poput Želja Mirovića Miše, Maje Mozare treba čuvati

-Meni je u Dubrovniku kao i u mom rodnom Sarajevu. Dubrovčani baš kao i Sarajlije, ili te prihvate, ili teško prolaziš i ulaziš u društvo. Imam sreće jer su mene prihvatili, a u Cavtatu imam i mog dragog prijatelja Željka Mirovića Mišu iz poznatog benda "Crna Udovica", prijatelje iz Linđe, moju Maju Mozaru iz Matice iseljenika. Svi oni su mi jako dobri prijatelji i sretan sam kad sam u Cavtatu i Dubrovniku. Takva prijatljstva treba čuvati, kaže Senad.

Senadov put je započeo osnovnom glazbenom školom u Sarajevu, a do danas bilježi 27 godina karijere s impozantnim rezimeom. Među brojnim vrijednim postignućima u dugogodišnjoj karijeri ovog glazbenika ističe se višegodišnja suradnja s Operom u Frankfurtu, zatim nastup na festivalu "Melodije Južnog Jadrana" u Opuzenu, gdje je osvojio nagradu za najbolji aranžman te nominiran u izboru Večernjeg lista za nagradu Večernjakova domovnica. Singlom "Tu noć" diskografski put Senada Ajanovića put tek počinje.

25. travanj 2024 06:57