StoryEditorOCM
ZabavaTREĆA PO REDU

OTVORENA FILMSKA MANIFESTACIJA "Tišina, molim!" počela projekcijom filma "Jednog dana jedni skalini"

Piše DV
5. ožujka 2018. - 08:46

Treća po redu filmska manifestacija "Tišina, molim!" otvorena je sinoć uz projekciju filma "Jednog dana jedni skalini" u kinu Sloboda. Manifestaciju je ostvorila zamjenica župana Žaklina Marević ističući kako je filmski događaj rezultat rada mladih entuzijasta koji na ovaj način čuvaju baštinu Grada.

”Ta baština je uz niz drugih sadržaja i aktivnosti neophodna za njegov kulturni identitet. Mnogo je filmova koji su snimani u Dubrovniku, mnoga poznata režiserska i glumačka imena prošla su kroz Grad, no jedno je sigurno – Dubrovnik još uvijek ima što ponuditi! Netko je rekao i to je točno – Dubrovnik je bajka koju treba prenijeti na filmsko platno. Sam naziv manifestacije TIŠINA MOLIM!, uspio je privući pozornost svih nas, no osim pozornosti želimo vam pružiti i prijateljsku, itekako zasluženu potporu”, rekla je zamjenica Marević.

Dubrovčani će tako u filmu uživati sve do 10. ožujka, a upravo je cilj manifestacije približiti filmsku kulturu građanima i gostima Dubrovnika. Večeras su se u filmu prepoznali brojni Dubrovčani, a u ovom djelu iz 1975. godine promišlja se ‘nova moda’ – sjedanje na skalinima ispred crkve sv. Vlaha.

Tijekom festivala bit će prikazano još pet projekcija igranih filmova, od kino premijere TV serije Knightfall, preko najstarijeg, ujedno i prvog zvučnog filma snimanog u Hravtskoj 1932. godine – ”Princ iz Arkadije”, s malim izletom u Cavtat gdje će se prikazati svima dragi ”Servantes iz Malog Mista”, da bi na kraju završili s dvije komedije: talijanskom akcijskom komedijom ”Tri fantastična superčovjeka” iz 1967. i istočnonjemačkom komedijom iz svijeta mode ”Ne sa mnom, gospođo”.
Organizatori manifestacije su Kulturna udruga ”Aster” i Kinematografi Dubrovnik, uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika te mnogih drugih pokrovitelja.

30. travanj 2024 19:03