StoryEditorOCM
Zabavastatiranje

Ni pljesak nije besplatan: evo koliko zarađuje publika u Milijunašu, Superpotjeri, Tvoje lice zvuči poznato...

Piše dv
5. ožujka 2024. - 11:43

Statiranje u popularnim TV emisijama, serijama i filmovima nekim Hrvatima služi kao dodatan izvor prihoda, a nekima da se iz prve ruke uvjere kako izgleda snimanje njihove omiljene emisije, donosi Slobodna Dalmacija.

Kad su u pitanju najpopularniji showowi u Hrvatskoj u kojima sudjeluje publika, kao što su primjerice The Voice, kvizovi Tko želi biti milijunaš, Superpotjera, Supertalent, Superstar, Tvoje lice zvuči poznato, Zvijede pjevaju i slično, sve se mora dogovoriti preko agencije čiji član morate biti.

A ona su, doznajemo od statista, obično plaćena po principu dnevnice koja je ponekad fiksna, a ponekad varira ovisno o duljini vremena provedenog na samom setu. Postoje i snimanja koja su bolje plaćena i ona koja to nisu pa je tako publika u TV emisijama obično manje plaćena za razliku od manjih uloga u serijama, filmovima i reklamama.

Kad su u pitanju emisije koje traju oko sat vremena, snimaju se obično dvije emisije po danu i to potraje od četiri do pet sati. U tu kategoriju spadaju primjerice Superpotjera i Milijunaš.

Statisti su za to plaćeni tek oko četiri eura po satu i njihova dnevnica iznosi od 16 do 20 eura, piše Slobodna Dalmacija

 

25. travanj 2024 11:58