StoryEditorOCM
ZabavaKAKVA LUDOST

Nekadašnja prijateljica tražila za vjenčani poklon 300 eura, a nije je ni pozvala na svadbu! Evo što joj je odgovorila

Piše Mozaik SD
19. lipnja 2023. - 11:13

Dobiti pozivnicu za vjenčanje koliko je radost toliko je i (financijska) muka. Prošla su vremena darovanja fino upakiranog servisa za jelo ili pegle, danas se mahom daruju "kuverte".

Naravno da postoji "cjenik", cijeli raspon darovanog iznosa ovisi o bliskosti paru koji će se pred oltarom obvezati na vjernost u dobru i u zlu. Pa ako je riječ o "prvom" rodu onda se u kuvertu stavlja između 300 i 500 eura, ako je uzvanikova financijska situacija labilnija onda je računica jasna: daruje se onoliko koliko je bračni par koštala "stolica" plus još toliko.

image
/Shutterstock

Izgleda kako slične muke muče i naše susjede. Europljani se žale. I njima je teško. Nekima odlučiti, nekima dati.

Britanski Metro tako prenosi priču jedne mlade Engleskinje koju je prijateljica iz školskih dana kontaktirala preko Facebooka.

- Nismo se vidjele deset godina i odjednom mi šalje obavijest preko društvenih mreža kako se udaje. Nije to bio niti poziv za vjenčanje, bio je to poziv za donaciju - još uvijek u šoku mlada dama.

- Dakle, "prija" mi je poslala poziv da se priključim fondu za njihov medeni mjesec, s preporukom kako bi najbolje bilo donirati 250 funti (oko 300 eura, op.a.), ali i sve više od toga će ih radovati - ne može doći sebi Engleskinja.

image
Dino Mihovilović/

Pozvana darovati novac, ali nepozvana na vjenčanje samo - s obzirom na to kako mladenku nije vidjela desetljeće, malo je provjerila kada su se zadnji put prije dolaska "pozivnice" uopće čule.

- Zadnju poruku od nje imam iz 2009. godine, i to neku fotografiju s godišnjeg odmora. Niti dok smo išle zajedno u školu nismo bile "najbolje prije" - kazuje Engleskinja dodajući kako je odgovorila na, u najmanju ruku - nepristojan, poziv.

- Poslala sam joj poruku kako sam novac donirala u njihovo ime jednoj humanitarnoj organizaciji!

27. travanj 2024 17:05