StoryEditorOCM
Zabavašto vi mislite?

Ne stišava se bura oko koncerta za Olivera! Elizabeta Gojan ‘bocnula‘ Ćurlića smatrajući da nije trebao voditi program. Evo što joj je Duško odgovorio, a u cijelu se priču umiješao još jedan voditelj

Piše dv
2. kolovoza 2022. - 22:50

- Taman pomislim, super, samo pjesma, nema vođenja, a onda... Ah, jesam hmm... Naivna - status je ovo koji je na društvenim mrežama napisala dugogodišnja novinarka HRT-a Elizabeta Gojan koje se najviše sjećamo kao ratne reporterke za vrijeme Domovinskog rata dok trenutno prati vanjsku politiku u Informativnom programu, donosi Slobodna Dalmacija.

image

Elizabeta Gojan

Neja Markicevic/Cropix

Elizabeta se ovime osvrnula na nedavni koncert u čast četvrtoj godišnjici smrti pjevača Olivera Dragojevića koji se prošlog petka održao u Vela Luci.

Manifestaciju pred, procjenuje se oko dvadeset tisuća posjetitelja, u izravnom prijenosu na HRT1, vodio je Duško Ćurlić, jedan od voditeljskih veterana javne televizije, koji na Prisavlju radi gotovo 30 godina, jednako kao i Gojan. 

image

Duško Ćurlić
 

Matija Djanjesic/Cropix

- Zašto smeta voditelj? Dosad se pojavio dva puta - upitao je Elizabetu jedan prijatelj, na što mu je odgovorila: Pa, ne treba uopće... Nije da se nešto kardinalno rješava vođenjem! Ništa osobno, naravno.

Ovu je prepisku dok je čekao trajekt pročitao i sam Ćurlić te je osjetio potrebu da odgovori kolegici.

-Ispričavam se na 'vođenju', ako će te to smiriti... Zaista ti želim još puno dobroga i lijepoga... I da... Što god mislio o svojim kolegama nikad to na ovaj način ne bih napisao... Veliki pozdrav i svako dobro Elizabeta u svemu.

image

Duško je odgovorio Elizabeti kako se ispričava na 'vođenju'.

Screenshot Facebook

Ona mu je na to napisala: Hvala, dragi Duško... Lijepo sam i jasno napisala - 'ništa osobno'. Zaista nisam razumjela koja je bila funkcija 'vođenja'?? Imaš pravo, trebala sam i ja staviti navodnike... Dakle, mogao je biti tamo bilo tko, ali meni se taj dio činio suvišnim! I tebi sve najbolje...

- Mnogo toga je suvišnog ali... Pozdrav i svako dobro - zaključio je Duško.

Inače, u cijelu se priču umiješao i radijski voditelj Trpimir Vicković Vicko koji je napisao: Scenarist baš mora voditelja na sceni ukalupiti ili je to po ugovoru... Mislim si da TV nudi mnoštvo kombinacija za događaj uživo i emitiranje u isto vrijeme... No, kako god...

image

Trpimir Vicković Vicko

Vedran Peteh/Cropix

Podsjetimo, bura oko koncerta u Veloj Luci se ne stišava, a dio lavine pokrenuo je i splitski estradni menažder Ivan Bubalo uputivši HRT-u pismo kako je cijeli događaj bio promašaj.

Odgovorio mu je glavni urednik Zabavnog programa Mario Sedmak koji i sam misli da je neke stvari trebalo napraviti drugačije.

Ma je li moguće? S HRT-a odgovorili Bubalu na prozivke o koncertu za Olivera. I dok urednica prijenosa Andrijana Škorput šuti, glavni čovjek Zabavnog programa slaže se da nešto ne štima...

27. travanj 2024 12:24